Παρασκευή 9 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπολεμική συναυλία στο Βελιγράδι

Ενα μουσικό μήνυμα ειρήνης και συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας ήταν η συναυλία που έδωσαν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης,χτες το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία (Δημοκρατίας) του Βελιγραδίου, μαζί με τους μουσικούς Γρ. Συντρίδη,Μαν. Καραντίνη,Τ. Μπουρμά,Δ. Μπαρμπαγάλα,Ν. Ζέρβα και Κ. Κωνσταντινόπουλο.

Χιλιάδες Σέρβοι με πανό και σημαίες τραγούδησαν και χόρεψαν κάτω από τους ήχους αυτής της αντιπολεμικής συναυλίας. Οι Ελληνες καλλιτέχνες προσκεκλημένοι της Επιτροπής Διανοουμένων Καλλιτεχνών του Βελιγραδίου,πριν τη συναυλία έγιναν δεκτοί από το δήμαρχο της πόλης, Β. Μιχαϊλοβιτς."Εδώ είναι η θέση μας", είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νταλάρας μετά τη συναυλία. "Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος. Οταν πλησιάζουμε στις αιτίες και τους λόγους, δε θέλουμε να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν τέτοιοι λόγοι. Το χρέος μας είναι να είμαστε εδώ".

"Εκπροσωπούμε - είπε ο Α. Ιωαννίδης - μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων της τέχνης της χώρας μας. Βρισκόμαστε εδώ για ν' αντιταχθούμε στον πόλεμο. Οσο υπάρχει αδικία κάποιοι θα πρέπει να βγαίνουν και να λένε την αλήθεια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ