Παρασκευή 9 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΖΑΓΟΡΑΣ ΠΗΛΙΟΥ
Τρέχουν και δε φτάνουν!

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την άμεση χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των δαπανών εκχιονισμού των αγροτικών δρόμων του νεοσύστατου Δήμου Ζαγοράς Πηλίου, ενός κατεξοχήν αγροτικού δήμου (κατά 80%), που εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη μηλοκαλλιέργεια, ζητά από την κυβέρνηση το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Γκατζής και Βαγγέλης Μπούτας.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται πως οι πρόσφατες χιονοπτώσεις - στις 17 του Μάρτη - δημιούργησαν επιπρόσθετα προβλήματα στους κατοίκους της Ζαγοράς, που δέχονται συνεχώς "χτυπήματα" τόσο από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, όσο και από τις καταστρεπτικές θεομηνίες (παγωνιά, χαλαζόπτωση, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα), με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, λόγω της έλλειψης των αναγκαίων εκχιονιστικών μηχανημάτων οι μηλοπαραγωγοί αδυνατούν να φτάσουν στα κτήματά τους κάθε φορά που χιονίζει. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν με τις τελευταίες χιονοπτώσεις, είναι ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν στα κτήματά τους για να κάνουν τους αναγκαίους ψεκασμούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταστραφεί η παραγωγή τους από τη μυκητολογική προσβολή, σε μια περίοδο μάλιστα που το βλαστικό στάδιο των μήλων βρίσκεται στην πράσινη κορυφή και απαιτεί άμεσα φυτοπροστασία.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν πως απαιτείται η άμεση χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των δαπανών εκχιονισμού των αγροτικών δρόμων, καθώς ο δήμος αδυνατεί να αντεπεξέλθει στο κόστος του εκχιονισμού με μηχανήματα τρίτων. Και ερωτούν τους υπουργούς Γεωργίας, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ΠΕΧΩΔΕ, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο εκχιονισμός των αγροτικών δρόμων της Ζαγοράς. Επίσης, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να προμηθεύσει το δήμο με τα αναγκαία μηχανήματα για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ