Παρασκευή 9 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
"Στο σφυρί" η πλατεία Ελευθερίας

"Στο σφυρί" αποφάσισε να βγάλει η δημοτική αρχή Ζωγράφου, αλλά και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, την πλατεία Ελευθερίας, της οποίας ένα μεγάλο μέρος εκχωρήθηκε σε ιδιώτη επιχειρηματία, με πρόσφατη απόφαση.

Η δημοτική διοίκηση του Ζωγράφου αποδέχτηκε να γίνει η επαναδιαμόρφωση της πλατείας σύμφωνα με τις επιδιώξεις του ιδιώτη. Μια από τις επιδιώξεις του είναι η αποκλειστική χρήση ενός μεγάλου τμήματος της πλατείας, για το μαγαζί που διαθέτει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου" επισήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι: "Οι δημότες πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα πεζοδρόμια και στα καταστήματα της πλατείας. Το πράσινο πρέπει να αυξηθεί και να μην αυξηθούν οι, ήδη, υπάρχοντες χώροι στάθμευσης. Ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι αυτά έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής".

Η "Δημοτική Πρωτοβουλία" στιγματίζει τον προσανατολισμό της δημοτικής αρχής "να εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του δημόσιου - κοινωνικού συμφέροντος".

Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου,επικεφαλής της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας", υπογράμμισε: "Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αδιαφορεί για το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα έχει αποφασιστικό λόγο για τη χρήση της πλατείας. Δεν τους ενόχλησε ότι ουσιαστικά η αναμόρφωση θα καθοριστεί από τις όποιες θεμιτές ή αθέμιτες ανάγκες ιδιωτικών συμφερόντων. Εμείς θα αντισταθούμε στην πολιτική εκχώρησης πλατειών και δημοτικής περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Λέμε ΟΧΙ σε δήμο - υπηρέτη των επιχειρηματικών συμφερόντων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ