Παρασκευή 9 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη έξοδος των Αθηναίων

Μαζική είναι η έξοδος των Αθηναίων, αλλά και των κατοίκων άλλων μεγάλων αστικών κέντρων για το Πάσχα. Η καλοκαιρία συνέβαλε σημαντικά, ώστε η φυγή των νεφόπληκτων κατοίκων της πρωτεύουσας να αρχίσει από τη Μ. Τετάρτη το πρωί, που θα κορυφωθεί σήμερα το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, από τα Διόδια Ελευσίνας, όπου χτες το πρωί σημειώθηκαν "ουρές", είχαν περάσει πάνω από 50.000 αυτοκίνητα, ενώ από τα Διόδια Σχηματαρίου πάνω από 30.000 μέχρι χτες το μεσημέρι.

Τα μέτρα αστυνόμευσης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων εφαρμόζονται από τη Μεγάλη Δευτέρα. Στο εθνικό δίκτυο και τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους θα απασχοληθούν συνολικά μέχρι και την Κυριακή του Θωμά περίπου 7.500 αστυνομικοί. Η Τροχαία θα επιστρατεύσει 1.644 περιπολικά, 739 δίκυκλα, 71 γερανούς και ένα ελικόπτερο, ενώ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, θα κινητοποιηθεί ανάλογος αριθμός ασθενοφόρων.

Στη νέα Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου παραχωρείται μια επιπλέον λωρίδα στο ρεύμα εξόδου από τη διασταύρωση Δαφνιού μέχρι και τα διόδια Ελευσίνας σήμερα από τις 7 π.μ. - 7 μ.μ. και αύριο από τις 7 π.μ. - 1 μ.μ. Επίσης κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν στους βασικούς οδικούς κόμβους Δαφνιού, Διυλιστηρίων, Ασπροπύργου, Μαγούλας και σε άλλα σημεία που πραγματοποιούνται έργα.

Στη νέα Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας γίνονται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στους βασικούς κόμβους Απομάχων, Ν. Κηφισιάς, Γέφυρα Βαρυμπόμπης και Γέφυρα Κρυονερίου, καθώς και σε άλλα κρίσιμα σημεία που γίνονται έργα. Ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Σε 13 σημεία του οδικού άξονα Αθήνας - Πατρών - Θεσσαλονίκης, θα υπάρχουν τροχονόμοι με κινητά τηλέφωνα για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Ο ΟΣΕ για να αντιμετωπίσει την αυξημένη κίνηση έχει ενισχύσει τα δρομολόγια των τρένων "ιντερ - σίτι" και των υπόλοιπων επιβατικών τρένων σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας (στη Διεύθυνση Περιφέρειας Αθηνών, σε ποσοστό 20%, στη Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ποσοστό 50% και στις υπόλοιπες περιοχές ανάλογα με τις ανάγκες). Εκτακτες πτήσεις ανακοίνωσε και η "Ολυμπιακή Αεροπορία", ενώ πιο πυκνά είναι τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.

Από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και τη Μ. Τετάρτη ταξίδεψαν προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 50.384 επιβάτες, ενώ μόνο χτες έγιναν 32 δρομολόγια πλοίων, όπου ταξίδεψαν σχεδόν 22.000 επιβάτες, ενώ άλλοι 29.000 έφυγαν για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Από το λιμάνι της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου ταξίδεψαν 20.000 επιβάτες.

Οσον αφορά τον καιρό, για σήμερα προβλέπονται σε όλη τη χώρα αραιές νεφώσεις, που στα δυτικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Από το απόγευμα τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στο Ιόνιο θυελλώδεις με εξασθένηση τη νύχτα και στα ανατολικά μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 20 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 24 και στο Αιγαίο από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Από αύριο αναμένεται βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ