Παρασκευή 9 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΜΑ
"Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί"

Την απαίτησή του να σταματήσει ο πόλεμος διατράνωσε χτες και ο αγωνιζόμενος λαός της Δράμας. Μέσα από ένα μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, απαίτησε: καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για ματοκύλισμα των Βαλκανίων. Η εκδήλωση οργανώθηκε με τη συνεργασία όλων των φορέων και των κομμάτων του νομού.

Πριν τη συγκέντρωση, οι κομμουνιστές με τα κόκκινα λάβαρα του αγώνα υψωμένα, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους, μεταφέροντας το μήνυμα για ειρήνη και φιλία των λαών σε κάθε γωνιά. Καλούσαν σε ενεργοποίηση και συντονισμένη δράση κόντρα στα δολοφονικά παιχνίδια των ΝΑΤΟικών. Στο πέρασμά τους ένα το σύνθημα: "Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί, έξω από τα Βαλκάνια ΗΠΑ Γερμανοί".

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι φορέων. Χαιρέτισε ο Γραμματέας της ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ Γιάννης Στεφανίδης και κάλεσε η μεγάλη αυτή κινητοποίηση του αγωνιζόμενου λαού της περιοχής να αποτελέσει απαρχή νέων, πιο δυναμικών και περισσότερο μαζικών αγώνων ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Μέσα από το ψήφισμα της συγκέντρωσης οι διαδηλωτές απαίτησαν απεμπλοκή της χώρας μας από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και καμία διευκόλυνση στις επιχειρήσεις τους. Κανένας Ελληνας φαντάρος να μη βγει έξω από τα σύνορα της χώρας και καταδίκασαν την ΕΕ και τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για το βρώμικο πόλεμο σε βάρος του γιουγκοσλάβικου λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ