Παρασκευή 9 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ - ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι μηχανικοί να πρωτοστατήσουν στον αγώνα

Κάλεσμα σε όλους τους μηχανικούς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την ειρήνη απευθύνει το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ με σχετικό ψήφισμα. Παράλληλα, δηλώνει ότι θα συμμετάσχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις αντιπολεμικού χαρακτήρα με το παραπάνω πλαίσιο και καλεί όλους τους μηχανικούς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την ειρήνη.

Το ψήφισμα είναι το εξής:

"Σε τούτες τις κρίσιμες ώρες που η φωτιά του εγκληματικού πολέμου έχει ανάψει στη γειτονιά μας, αισθανόμαστε το χρέος να υψώσουμε τη φωνή μας και να εκφράσουμε την καταδίκη. Αυτές τις ώρες είναι απαράδεκτη η σιωπή, η αδράνεια, η παθητικότητα ή ουδετερότητα απέναντι στο έγκλημα.

Καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη τη φασιστική επίθεση των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίον της ΝΟ Γιουγκοσλαβίας.Η υποκρισία τους, για να δικαιολογήσουν το έγκλημα, φτάνει στα έσχατα όρια παραλογισμού, όταν σπέρνουν το θάνατο σε αμάχους και δημιουργούν κύμα προσφύγων, ισχυριζόμενοι ότι προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλήθεια, πού βρίσκονται αυτά τα δικαιώματα στις περιπτώσεις της Κύπρου, των Κούρδων, των Παλαιστινίων;

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της ΝΟ Γιουγκοσλαβίας που υπερασπίζεται την πατρίδα του και ταυτόχρονα δείχνει ότι υπάρχουν αξίες πιο δυνατές από τους "έξυπνους" πυραύλους, πιο πολύτιμες από το δολάριο, το ΕΥΡΩ και τους δείκτες των χρηματιστηρίων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να συμμετέχει και να στηρίζει τη φασιστική επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Να απαγορέψει τη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, μαζί και των τούρκικων από το έδαφός μας.

Να αποσύρει τα υπάρχοντα και να μη στείλει νέα στρατεύματα στην Αλβανία. Τα στρατεύματα αυτά δεν έχουν στόχο τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά τη συμμετοχή στη σχεδιαζόμενη χερσαία επίθεση από το ΝΑΤΟ.

Να κλείσει τις ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος καταδίκης του πολέμου και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των λαών. Συγχρόνως είναι και ο μόνος δρόμος υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας μας με την έμπρακτη καταδίκη των σχεδίων αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια, από τα οποία μόνο δεινά και συμφορές μπορεί να περιμένει ο λαός μας. Ποτέ τα όπλα και η βία δε βγήκαν ισχυρότερα από την πάλη των λαών για την ανεξαρτησία και την απελευθέρωσή τους. Στους αγώνες μας βρίσκεται η δύναμη, ας τους αναγκάσουμε να το καταλάβουν.

Το ΤΕΕ θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις αντιπολεμικού χαρακτήρα με το παραπάνω πλαίσιο και καλεί όλους τους μηχανικούς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την ειρήνη".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ευρύτερη συσπείρωση της «Πανεπιστημονικής»(2003-11-27 00:00:00.0)
«ΟΧΙ» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο(2003-02-09 00:00:00.0)
Εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση - μαχητικό συλλαλητήριο(2000-03-28 00:00:00.0)
Τα τύμπανα της ειρήνης θα ηχήσουν στο Σύνταγμα(2000-03-21 00:00:00.0)
Δε σταμάτησαν ούτε στιγμή(1999-04-14 00:00:00.0)
Μεγάλη συμμετοχή φορέων και ειδικών(1996-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ