Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Τρομοκρατική, φασιστικού τύπου πράξη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύλληψη των τριών μελών της ΚΝΕ αναφέρεται:

"Η σύλληψη, ο ξυλοδαρμός, η προσπάθεια εξευτελισμού και η παραπομπή σε δίκη τριών μελών της ΚΝΕ, με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας (!), επειδή κολλούσαν αφίσες, δεν αποτελεί μια αυθαίρετη ενέργεια του Αστυνομικού Τμήματος της Καλλιθέας. Είναι τρομοκρατική, φασιστικού τύπου πράξη, άνωθεν καθοδηγημένη. Αναδείχνει το επικίνδυνο πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Η κυβέρνηση, προφανώς θορυβημένη από τις λαϊκές αντιδράσεις κατά της επιδρομής των ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία, επιδίδεται στα προσφιλή μέσα κάθε αυταρχικής αντιλαϊκής πολιτικής. Αυταπατάται, όμως, αν πιστεύει ότι θα κάμψει το νεολαιίστικο κίνημα. Αυταπατάται, αν θεωρεί ότι θα πετύχει τη φίμωση των κομμουνιστών.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο σθεναρό τρόπο το νέο κρούσμα του αίσχους. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τη νεολαία, να αποκρούσουν αποφασιστικά την αποτρόπαια συμπεριφορά της αστυνομίας και της κυβέρνησης. Ο αντιδημοκρατικός εκτραχηλισμός αφορά όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο τους κομμουνιστές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ