Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Επιβάλλεται να κάνουμε το παν

Δυναμική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη με ομιλητή τον Στρατή Κόρακα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (της απεσταλμένης μας Δώρας ΜΟΥΛΑΒΕΝΙΟΥ)

Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας και θρησκείας, αγνοώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πλημμύρισαν το χώρο μπροστά από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, πλαισιώνοντας την εναρκτήρια προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στον Εβρο, με ομιλητή τον βουλευτή του Κόμματος Στρατή Κόρακα. Κρατώντας κόκκινες σημαίες και με κολλημένο στο στήθος το σύνθημα "κανένας έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας μας", απαίτησαν από την κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να διαχωρίσει τη θέση της από αυτή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που μόνο δεινά και συμφορές επιφέρουν στους λαούς.

Η χτεσινή συγκέντρωση ήρθε ως φυσική συνέχεια στην έντονη αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει το προηγούμενο διάστημα η ΚΟ Εβρου του ΚΚΕ. Μια δραστηριότητα που αγκαλιάστηκε πλατιά από τον αγωνιζόμενο λαό της περιοχής.

Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση, σημείωσε ο γραμματέας της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, Δαμιανός Κουκουράβας,δε θα μπορούσε παρά να είναι και ένας σταθμός προς την επόμενη μεγάλη μάχη, αυτήν των ευρωεκλογών. Εκλογές που πρέπει να αποτελέσουν σταθμό καταδίκης και για την κυβερνητική πολιτική, καθώς αναμένεται σ' αυτές να εκφραστεί έμπρακτα η αντίδραση του λαού στη νέα τάξη πραγμάτων.

Παίρνοντας το λόγο στη συγκέντρωση ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας στάθηκε με ειδικά παραδείγματα στις επιπτώσεις που έχει η ΟΝΕ στους εργαζόμενους του Εβρου και στους αγώνες που αυτοί ανέπτυξαν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Αναφερόμενος στο βρώμικο πόλεμο που εξαπέλυσε ο ιμπεριαλισμός κατά της Γιουγκοσλαβίας, με πρόσχημα τα δικαιώματα των Αλβανοφώνων, τόνισε ότι ο στόχος αυτού του βρώμικου πολέμου είναι να καθυποτάξουν, να τσακίσουν την αντίσταση του λαού στη νέα τάξη πραγμάτων και να στείλουν ένα μήνυμα τρόμου στους λαούς που αντιστέκονται. Κάλεσε τους εργαζόμενους του Εβρου να εκφράσουν ακόμα πιο ενεργά την αλληλεγγύη τους προς τον ηρωικό λαό της Γιουγκοσλαβίας που, όπως τόνισε, "δεν αγωνίζεται μόνο για τον εαυτό του, αλλά για όλο το λαό της Βαλκανικής, για ολόκληρη την ανθρωπότητα". "Επιβάλλεται να κάνουμε το παν για να βγει νικητής ο γιουγκοσλαβικός λαός, γιατί έτσι νικητές θα βγουν όλοι οι λαοί της περιοχής" είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που, αντίθετα με αυτά που λέει, έχει εμπλέξει τη χώρα μας σ' αυτό το βρώμικο πόλεμο, δημιουργώντας, πέρα από τη συνενοχή στο έγκλημα, τεράστιους κινδύνους για το λαό και τη χώρα μας. Κάλεσε το λαό του Εβρου να ενισχύσει το ΚΚΕ, τον πρωταγωνιστή του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού αγώνα και το βασικό παράγοντα για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ