Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Αδεια τα ταμεία των σχολικών επιτροπών

Καταχρεωμένα είναι τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Κοζάνης. Τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια και οι ανάγκες των σχολείων, για τη στοιχειώδη λειτουργία τους είναι αυξημένες ιδιαίτερα το διάστημα αυτό. Τα χρέη, μαζί με τις εντελώς απαραίτητες δαπάνες λειτουργίας των σχολείων μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τους πιο επιεικείς προϋπολογισμούς των Σχολικών Επιτροπών, σε ορισμένα σχολεία ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια δραχμές.

Ακόμη μέχρι σήμερα, δεν έχουν δοθεί στα σχολεία τα αναγκαία κονδύλια για τη σωστή λειτουργία τους. Η τελευταία δόση του 1998 δεν έχει δοθεί ακόμη, ενώ η πρώτη δόση του 1999, καθυστερεί σημαντικά. Μάλιστα, ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της άσχημης αυτής εικόνας είναι ότι σε πολλά σχολεία οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες από τον Μάρτη.

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και τη μεγάλη καθυστέρηση απόδοσης των αναγκαίων κονδυλίων στα σχολεία, εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί του Δήμου Κοζάνης. "Το χρέος έγινε δυσβάσταχτο και μόνιμος βραχνάς των διευθυντών των σχολείων ή και βαθύτερη πληγή, που αν εξεταστεί βαθύτερα ως θέμα λειτουργίας των σχολείων και ενασχόλησης μ' αυτή την οικονομική πλευρά, αφαιρεί πολύτιμο χρόνο τους, χρήσιμο για το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο", τονίζει σε ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Κοζάνης.

Η ΕΛΜΕ Κοζάνης απαιτεί από τους φορείς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δοθεί άμεση και ολοκληρωμένη λύση, γιατί είναι δική τους η ευθύνη και η αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο θέμα. Επισημαίνει επίσης, την αδήριτη ανάγκη της αύξησης των δαπανών για την παιδεία και του ενιαίου αγώνα των τοπικών φορέων για τη διεκδίκηση του πανεκπαιδευτικού αυτού αιτήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ