Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανοιξιάτικες πλημμύρες με καταστροφές

Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και δημόσια κτίσματα, προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Πολλά φρεάτια βούλωσαν και τα νερά έμπαιναν ορμητικά σε σπίτια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν άνθρωποι. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποταμούς, ενώ τα νερά της βροχής παρέσυραν αυτοκίνητα.

Οι ανατολικές περιοχές, από Χαριλάου μέχρι και την παραλία, επλήγησαν περισσότερο, εξαιτίας της ανεπάρκειας του δικτύου ομβρίων υδάτων. Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο προϊστάμενος του "Οργανισμού Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης" Χρ. Τραγινός "το νερό μετέφερε φύλλα και σκουπίδια που έφραξαν τις σχάρες, ενώ η μεγάλη ποσότητα του νερού δε χωρούσε στους αγωγούς, λόγω της μικρής χωρητικότητάς τους". Με άλλα λόγια το υπάρχον δίκτυο δεν μπορεί να αντέξει δυνατές βροχές... Η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων προκάλεσε την οργή πολλών κατοίκων, οι οποίοι επισήμαναν ότι κατ' επανάληψη έχουν ενημερώσει το δήμο για τα προβλήματα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανταπόκριση.

Στην Τούμπα το 23ο και 104ο Δημοτικά Σχολεία υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Τα νερά της βροχής κατέστρεψαν αίθουσες και δεν ήταν δυνατό να γίνει μάθημα.

Η Πυροσβεστική και ο Οργανισμός Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης δέχτηκαν περισσότερες από 150 κλήσεις για αποκατάσταση των ζημιών. Από τις 6.30 χτες το πρωί συνεργεία αποκατάστασης των ζημιών βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να αποφράξουν τα φρεάτια και τις πλημμυρισμένες σχάρες.

Στις 11 χτες το πρωί σταμάτησαν οι κλήσεις, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής και του Οργανισμού συνέχιζαν μέχρι αργά χτες το απόγευμα το έργο της αποκατάστασης των ζημιών.

Σύμφωνα πάντως με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σήμερα, από το μεσημέρι και μετά, ενώ το πρωί θα υπάρχει συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ