Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΜΠΑΛΑΦΑ - ΜΙΧΟΥ
Εξω από τις ιδέες τους τα ναρκωτικά

Μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν χτες

"Γνωρίζω και τους δύο κατηγορουμένους. Πρόκειται γι' ανθρώπους συγκροτημένους, σοβαρούς. Αρκετά τους έχουμε ταλαιπωρήσει. Νομίζω ότι θα πρέπει να τους αφήσουμε επιτέλους ήσυχους να φτιάξουν τη ζωή τους. Αλλού έπρεπε να στρέφονται οι έρευνες για την τρομοκρατία, στις μυστικές υπηρεσίες όπως είναι η CIA, η ΜΟΣΑΝΤ, η δική μας ΕΥΠ, η 17Ν... Αφήνουν εν μια νυκτί τους δύο Αμερικανούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Κυψέλη να επιβαίνουν στο φορτηγάκι που είχε εντοπιστεί σε τρία χτυπήματα της 17Ν και ξεσπούν σε κάποιους Μπαλάφες και Μπουκουβάλες. Ας κοιτάξουν την τρομοκρατία που εκπορεύεται από ξένα κέντρα, αλλά και τη δική τους με τα ΜΑΤ".

Τα παραπάνω τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Γιώργου Μπαλάφα και τηςΒασιλικής Μίχου.Ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" και δημοτικός σύμβουλος Λεων. Αυδής απέκλεισε "κάθε ενδεχόμενο να έχει ο Γ. Μπαλάφας ενασχόληση με ναρκωτικά και όπλα γιατί η πολιτική του δράση το αποκλείει. Πιστεύω ακράδαντα - πρόσθεσε - ότι πρόκειται περί σκευωρίας. Για την Κα Μίχου πιστεύω ότι είναι αμέτοχη και ότι απλώς ήθελε να βοηθήσει το σύντροφό της".

Ο βουλευτής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης είπε ότι ο Γ. Μπαλάφας "Θα μπορούσε να επιλέξει χίλια πράγματα από το να κατέχει ναρκωτικές ουσίες". Για το πιστόλι που είχε κλαπεί από το Λιμεναρχείο Ραφήνας και "βρέθηκε" στην αγροικία του Καπανδριτίου το 1992, όταν η CIA μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διατεινόταν ότι είχε κατασχεθεί μαζί με άλλα δύο όπλα το 1990 στην Κωνσταντινούπολη από τις τουρκικές αρχές, κατά τη διάρκεια συμπλοκής τους με μέλη της Ντεβ Σολ, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι "προσφορότερος τρόπος για την ενοχοποίηση κάποιου είναι ένα κλεμμένο όπλο". Χαρακτήρισε, επίσης, τη Β. Μίχου "άνθρωπο συγκροτημένο, ευαίσθητο και με αρχές, που είναι αδύνατο να κατηγορείται".

Ο δήμαρχος Πετρούπολης Γ. Γιώγος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Γ. Μπαλάφας "διώκεται κυρίως για την πολιτική του δραστηριότητα" και απέδωσε το κατηγορητήριο σε "σκευωρία ξένων μυστικών υπηρεσιών και παραγόντων". Ο δήμαρχος Νίκαιας Βασ. Τράπαλης είπε πως οι κατηγορούμενοι "διώκονται για το πολιτικό τους φρόνημα και όχι για καμιά παράνομη πράξη". Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Αντ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε πως η κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών αποτελεί "αναίρεση για ό,τι πιστεύει ο Γ. Μπαλάφας, για ό,τι υπερασπίζεται και για ό,τι έχει υποφέρει. Είναι μια ύβρις στο πρόσωπό του".

Κατέθεσαν, επίσης ως μάρτυρες ο πρώην κοινοτάρχης Καπανδριτίου Γ. Σωτήρχος,ο πρώην κοινοτάρχης Χιλιομοδίου Χρ. Δράκος,ο διευθυντής της "Αυγής" Δ. Χατζησωκράτης,οι δημοσιογράφοι Χρ. Χαλαζιάς,Κ. Τσαρούχας,Λυκ. Κομίνης,Ι. Τριάντης,Στ. Βορίνας,οι συνδικαλιστές Φωτεινή Σιάνου,Αλ. Καλύβης,η διευθύντρια του Γηροκομείου Αθηνών Ειρήνη Ζαρκάδα,η Μαρία Φραγκιαδάκη,μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ο εκδότης Γ. Βέργος,ο Θεοφ. Μπαλάφας,εξάδελφος του κατηγορουμένου και οι Ν. Γιαννόπουλος,Μ. Μπουκουβάλας,Ροζίτα Μπέρκνερ,Κλ. Σμυρναίος και Αργυρώ Κακουλάκη.Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ