Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάση εργασίας σήμερα σε "ηλεκτρικό" και τρόλεϊ

Από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. θα λειτουργήσει σήμερα ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, ενώ τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) και ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) έχουν προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην εφαρμογή των αντεργατικών - αντισυγκοινωνιακών μέτρων της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, οι ηλεκτροδηγοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, που άνοιξαν το απεργιακό τους μέτωπο με 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά, σήμερα κατέρχονται σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας. Με τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρούν στην εφαρμογή των αντεργατικών κανονισμών εργασίας με τα εξοντωτικά ωράρια, την κατάργηση των ΣΣΕ και του 8ωρου, την εφαρμογή διακεκομμένης βάρδιας, αλλά και την αύξηση του συνεχούς χρόνου ηλεκτροδήγησης. Παράλληλα, οι ηλεκτροδηγοί καταγγέλλουν ότι με τα κυβερνητικά μέτρα υποβαθμίζεται η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση και κατ' επέκταση ο κοινωνικός ρόλος του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ενώ ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού, με την επισήμανση ότι ο αγώνας τους υπηρετεί και τη δική του ασφάλεια, αλλά και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το ΔΣ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ συνεδρίασε χτες, χωρίς να πάρει απόφαση για την παραπέρα στάση του κλάδου. Η συνεδρίαση του ΔΣ θα επαναληφθεί σήμερα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα αποφασιστεί αν θα υπάρξει ή όχι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τις ώρες της στάσης εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ. ) συγκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση για να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα οργανώσουν την αντίστασή τους ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ