Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Κυριάκου ΧΙΤΖΑΝΙΔΗ Καθηγητή ΕΜΠ

Κανένας απολύτως σκεπτόμενος άνθρωπος σήμερα δεν μπορεί να συμβιβαστεί ή να σταθεί απαθής μπροστά στο συντελούμενο έγκλημα στην Ευρώπη την αυγή της 3ης χιλιετίας!

Κανένας δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την κατάφωρη και πανθομολογούμενη παραβίαση θεσμών, που εξασφάλιζαν την ειρηνική συμβίωση και διευθέτηση διαφορών και που με πολύ κόπο και αγώνες εγκαθιδρύθηκαν στον αιώνα μας!

Κανένας δεν μπορεί να ανεχθεί πλέον τον οργανισμό που αυτοαναγορεύεται παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης, το ΝΑΤΟ, που υπό το νέο του δόγμα και εκτελώντας prova generale στην Ευρώπη, προσπαθεί να επιβάλλει με τα όπλα τη σιωπή του τρόμου, της υποταγής και του συμβιβασμού!

Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ στην προετοιμασία και την εκτέλεση αυτού του εγκλήματος είναι πλέον φανερός και στον πλέον κακόπιστο! Φανεροί είναι και οι βαθύτεροι λόγοι που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, παρά την προσπάθεια που γίνεται συνειδητά από πολλές πλευρές να στραφεί η προσοχή σε επιφανειακές λεπτομέρειες.

Το ΚΚΕ προειδοποίησε για το έγκλημα αυτό τον ελληνικό λαό εξαιρετικά νωρίς, αναλύοντας μάλιστα τους λόγους που θα οδηγούσαν (και οδήγησαν) στη σημερινή κατάσταση.

Συνεχίζει να αφυπνίζει τον εφησυχασμό που επιχειρείται να επιβληθεί με ποικίλους τρόπους (ΜΜΕ, σφυγμομετρήσεις κλπ).

Είναι η μόνη δύναμη που όχι μόνο παρακολουθεί και αναλύει ακατάπαυστα, αλλά μπορεί αποτελεσματικά να συνεγείρει και άλλους φορείς της κοινωνίας μας σε κοινούς αγώνες.

Γι' αυτό εμείς οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι θεωρούμε αναγκαίο και εθνικά χρήσιμο να συμπαραταχτούμε με την κυρίαρχη αυτή δύναμη αντίστασης και πάλης, το ΚΚΕ, στηρίζοντάς το ολόπλευρα στις επερχόμενες ευρωεκλογές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ