Πέμπτη 3 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ
"Καρμανιόλες" στην παράκαμψη Λάρισας

Βιάστηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης - ευρωεκλογές γαρ - να εγκαινιάσει την προηγούμενη βδομάδα, το τμήμα της Εθνικής οδού που παρακάμπτει τη Λάρισα, δηλώνοντας με κομπορρημοσύνη, ότι αυτή αποτελεί "σύμβολο της σύγχρονης Ελλάδας".

Αυτό το "σύμβολο", λοιπόν, έδειξε από τις πρώτες κιόλας μέρες να έχει πολλά προβλήματα. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους κινδύνους για τους οδηγούς στα επικίνδυνα σημεία κυρίως στις συνδέσεις του κεντρικού οδικού άξονα με τα αστικά κέντρα.

Ο κόμβος σύνδεσης με τον παλαιό Εθνικό δρόμο Λάρισας - Βόλου, στο ύψος του Πλατύκαμπου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "καρμανιόλα" για τους οδηγούς που κινούνται προς τη Λάρισα. Οι οδηγοί βγαίνοντας από την παράκαμψη θα κινηθούν προς τη Λάρισα είναι υποχρεωμένοι να περάσουν στο αντίθετο ρεύμα με όποιους κινδύνους συνεπάγεται μια διάβαση σ' ένα δρόμο ευρείας και ταχείας κυκλοφορίας.

Ως λύση προτείνεται τώρα, η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, ωστόσο το πρόβλημα αποδεικνύεται πιο σύνθετο καθώς, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της ΕΥΔΕ - ΠΑΘΕ, η φιλοσοφία των μελετητών ήταν να κατασκευαστεί κόμβος σύνδεσης με την παλαιά Εθνική οδό Λάρισας - Βόλου, ώστε να εξυπηρετούνται και οι ανάγκες των κοινοτήτων του συγκεκριμένου οδικού άξονα, παρά η διέξοδος προς τη Λάρισα.

Οι σχεδιαστές επισημαίνουν ότι η έξοδος προς τη Λάρισα μπορεί να γίνει από τον κόμβο της Νίκαιας για όσους κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και από τον κόμβο της Γυρτώνης για όσους κινούνται αντιθέτως. Πάντως τα προβλήματα που εντοπίζονται τώρα ήταν σε γνώση των υπηρεσιών. Ομως η προεκλογική περίοδος επέβαλε στον Κ. Λαλιώτη να βιαστεί να εγκαινιάσει, ενώ προβλέπεται να δοθούν κι άλλες εργολαβίες, ώστε ν' αντιμετωπιστούν - αν και πότε - κι αυτά τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ