Πέμπτη 3 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Απεργούν οι υπάλληλοι

Σε απεργιακή κινητοποίηση βρίσκονται από προχτές οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, αντιδρώντας στη μείωση, κατά 120.000 δραχμές για τον καθένα, της εκλογικής αποζημίωσης που λαμβάνουν. Οι υπάλληλοι φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία μέχρι και τις 14 Ιούνη, οπότε και ολοκληρώνεται η λήψη και μετάδοση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα στη σχετική διαδικασία. Παράλληλα, καταγγέλλουν την αδιαφορία της αρμόδιας υπουργού Εσωτερικών, Β. Παπανδρέου,η οποία αρνήθηκε ακόμα και να συναντηθεί με εκπροσώπους τους, παραπέμποντάς τους στον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Αλ. Κρητικό.

Στην περίπτωση συνέχισης της απεργίας των υπαλλήλων, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών μπορεί να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους στο τμήμα της Διεύθυνσης Εκλογών, όπου οι περισσότεροι είναι συμβασιούχοι και δε μετέχουν στην απεργία. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει παραδώσει ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία στη ΔΕΛΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, που έχει την ευθύνη της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Οι περίπου 3.500 μόνιμοι υπάλληλοι που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών - περιλαμβάνονται και αυτοί που έχουν αποσπαστεί στις νομαρχίες - ζητούν για εκλογική αποζημίωση 400.000 δραχμές, όσα πήραν και για τις περασμένες δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές. Ο Αλ. Κρητικός τους ανακοίνωσε πως θα τους δοθεί μεν αυτό το ποσό, αλλά με παρακράτηση φόρου 20%, που θέλει να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή μείον 120.000 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ