Πέμπτη 3 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ
Στάσεις εργασίας παρά τη δικαστική απόφαση

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χτες οι τρεις στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών (3 - 6 π.μ., 12 - 3 μ.μ. και 8 - 10 μ.μ. ), παρά την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκανε αποδεκτό το αίτημα της διοίκησης του ΟΣΕ και τις κήρυξε "παράνομες ως καταχρηστικές".

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) καταγγέλλει κυβέρνηση και διοίκηση για "ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων", ενώ σε σημερινή του συνεδρίαση θα αποφασίσει την αναστολή ή μη των υπόλοιπων στάσεων εργασίας, που έχει κηρύξει για αύριο, την ερχόμενη Τρίτη και την ερχόμενη Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι οι στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών κηρύχτηκαν με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ για το 1999 και μετά την πρόταση της διοίκησης του ΟΣΕ για αυξήσεις 2,5%. Οπως καταγγέλλει η ΠΟΣ, πρόκειται για πρόταση - εμπαιγμό, που είναι κάτω από το όριο ακόμα και της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης και μάλιστα σε μια περίοδο που οι μισθοί των σιδηροδρομικών έχουν συρρικνωθεί δραστικά, μετά την εφαρμογή των νέων κανονισμών εργασίας.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΣΕ σπεύδει να προαναγγείλει πως μετά την απόφαση του δικαστηρίου τα δρομολόγια του ΟΣΕ θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ "καλεί το προσωπικό να προσέλθει και να αναλάβει υπηρεσία"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ