Πέμπτη 3 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
"Χρυσές δουλιές" με τον πόλεμο

Ο βρώμικος πόλεμος σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας, έχει φέρει "χρυσές δουλιές" για τους Ελληνες εφοπλιστές και τους ναυλομεσίτες. Γεμίζουν τις τσέπες τους με τα αιματοβαμμένα δολάρια μεταφέροντας από πολεμικό υλικό για λογαριασμό του ΝΑΤΟ μέχρι και τρόφιμα ως... ανθρωπιστική βοήθεια. Ανάμεσα στους εφοπλιστές που ήδη έχουμε καταγράψει ήρθε να προστεθεί και ο εφοπλιστής Περιμένης, ο οποίος έχει θέσει δύο πλοία του στη διάθεση των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων φονιάδων και μεταφέρει πολεμικό υλικό και πολεμοφόδια από το λιμάνι Μπάρι της Ιταλίας στα λιμάνια Αυλώνα και Δυρράχιο της Αλβανίας. Πρόκειται για τα πλοία ΤΙΡΑΝΑ και ΖΟΥΠΙΤΕΡ.

Στο μεταξύ από χτες το πρωί το φορτηγό πλοίο "ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ", με σημαία Παναμά, φορτώνει από την προβλήτα του ΟΛΠ στο Κερατσίνι, 2.500 τόνους αλεύρι με προορισμό το Δυρράχιο της Αλβανίας. Το αλεύρι ήρθε από τις ΗΠΑ με το αμερικάνικο πλοίο ENTEAVOR και η συσκευασία του φέρει σφραγίδα "USA". Το μεσιτικό γραφείο που έφερε το αλεύρι στο λιμάνι του Πειραιά έχει την επωνυμία ΒΙΣΤΑ και ο διευθυντής του γραφείου κ. Αλογοσκούφης μάς είπε ότι πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ προς τους πρόσφυγες. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες λένε ότι ο τελικός παραλήπτης φορτίου θα είναι ο ΟΥ ΤΣΕΚΑ.

Το ναυλομεσιτικό γραφείο ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ ανέλαβε τη μεταφορά του φορτίου από το λιμάνι του Πειραιά στο Δυρράχιο, ναυλώνοντας το πλοίο "ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ" του εφοπλιστή Κονιδάρη.Τα όσα μας είπε ο διευθυντής της ναυλομεσιτικής εταιρίας κ. Καλλίτσης είναι χαρακτηριστικά. "Ποιος είναι ο τελικός παραλήπτης του φορτίου δεν ξέρουμε και ούτε ενδιαφέρει. Εμείς είμαστε μεταφορείς και μεταφέρουμε τα πάντα". Στην ερώτηση, αν μεταφέρουν και πολεμοφόδια για λογαριασμό του ΝΑΤΟ ο κ. Καλλίτσης απάντησε: "Ετοιμάζαμε να κλείσουμε μια δουλιά για να μεταφέρουμε 400 πολεμικά οχήματα που είχαν έρθει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Αλβανία. Τελικά, η δουλιά δεν κλείστηκε. Τα οχήματα βέβαια μεταφέρθηκαν από άλλη εταιρία με κάποιο άλλο πλοίο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ