Κυριακή 13 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Το "Σύμφωνο Σταθερότητας"...

Το ονόμασαν "Σύμφωνο Σταθερότητας". Οχι τυχαία, βέβαια. Τη σταθερότητα της κυριαρχίας και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων, που εκπροσωπούν, έχουν στο μυαλό τους. Ο λόγος, για το σχέδιο της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ, που έγινε προχτές απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της Κοινότητας και αφορά στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ολα τα Βαλκάνια, δηλαδή, από τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, μέχρι την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία.

Ποια είναι η ουσία του; Η επιβολή των ευρωατλαντικών "νόμων" και του ΝΑΤΟικού "δίκαιου" σε όλη τη Βαλκανική. Η επιβολή των "νόμων της αγοράς" και όλων των σχετικών αντιλήψεων και λογικών. Και, βέβαια, το μοίρασμα και η λαφυραγώγηση των βαλκανικών χωρών και λαών από τις "μεγάλες δυνάμεις" και τις πολυεθνικές, που έρχονται από πίσω τους.

Με λίγα λόγια, τώρα ξεκινάει ουσιαστικά η τραγική περιπέτεια των λαών, των πρώην σοσιαλιστικών χωρών της Βαλκανικής. Ολα όσα δραματικά έζησαν από το 1990 μέχρι σήμερα και τους έχουν κάνει, ήδη, να αναπολούν με θλίψη την προηγούμενη περίοδο, ήταν απλώς η εισαγωγή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ