Κυριακή 13 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΔΙΕΘΝΗ
Δεν είναι η δικιά μας "ειρήνη"

Ξαφνικά, όλοι οι ηγέτες των κομμάτων της ευρω-ενωσιακής ολοκλήρωσης διαλαλούν ξεδιάντροπα και με περισσή υποκρισία ότι δεν εννοούν αυτή την υπαρκτή Ευρωπαϊκή Ενωση. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 1992 στη συνοπτική συζήτηση στη Βουλή για την επικύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ δε δέχτηκαν να συζητήσουν ούτε καν επιμέρους σημεία - που έβλαπταν κραυγαλέα τα συμφέροντα της Ελλάδας - ύστερα από πρόταση του ΚΚΕ. Ολοι αδιάβαστοι και πιστοί είπαν "ναι σε όλα". Αυτοί οι θλιβεροί "νενέδες", αφού συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια στο χτίσιμο της υπαρκτής του χρηματιστικού κεφαλαίου και του ιμπεριαλιστικού μιλιταρισμού, εμφανίζονται τώρα ως μωρές παρθένες να πουν ότι δε γνώριζαν τον βιαστή που συναγελάζονται. Κακομοίρηδες! Είναι ευνόητο ότι δεν έχουν το θάρρος να ομολογήσουν την αντεθνική τους απρέπεια. Βγαίνουν παραμονές εκλογών να εκλιπαρήσουν τους Ελληνες να τους δώσουν ψήφο. Αυτά τα "μειράκια" δε θα το έκαναν αυτό, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι αντιδραστικές πράξεις της ενορχηστρωμένης υπαρκτής Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το κάνουν αναγκασμένοι από την κραυγή του λαού εναντίον της προδοσίας εις βάρος του Αμπ. Οτσαλάν και της ακήρυχτης πολεμικής επέμβασης της ευρωαμερικανικής συμμορίας ΝΑΤΟ και ΕΕ κατά του γιουγκοσλαβικού λαού.

***

Στο σημείο αυτό, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αναφέρομαι σαν σε παρένθεση, στην αρχή μιας νέας "συμφωνίας ντροπής" που την ονομάζουν "συμφωνία ειρήνης". Μαχήτριες και μαχητές της ειρήνης, μπαίνουμε σε μια νέα φάση του εγκλήματος και θα πούμε πολλά. Για την ώρα έχετε στο νου σας ότι αυτή η συμφωνία δεν είναι η δικιά μας Ειρήνη. Είναι η ειρήνη του νεκροταφείου και της σιωπής. Θυμηθείτε το γνωμικό μας που λέει, ότι "Ειρήνη χωρίς ελευθερία είναι ειρήνη νεκροταφείου και δεν τη θέλουμε". Τα εγχώρια γεράκια και κοράκια θα προσπαθήσουν να πείσουν τους Ελληνες ότι βοηθούν στο χτίσιμο της ειρήνης. Είναι αδιόρθωτοι πολιτικοί ψεύτες. Στην πραγματικότητα βοηθούν στο χτίσιμο της μιλιταριστικής κατοχής στη ματωμένη Γιουγκοσλαβία.

***

Οσοι από τους ευρωλάγνους κομφορμιστές δεν έχουν συμφέροντα συμμετοχής στα ευρωενωσιακά κοινόβια, όσοι δεν είναι κοινοβίτες, είναι οι αφελείς που δυσκολεύονται να απαλλαγούν από την ευρωενωσιακή τσίμπλα. Τα κάθε λογής φερέφωνα των Βρυξελλών χλεύαζαν και χαχάνιζαν τις επισημάνσεις και προβλέψεις για την αρνητική πορεία της υπαρκτής. Οι άθλιοι ξεκίνησαν με το σύνθημα "Ευρώπη - ΕΟΚ των εργαζομένων" και κατέληξαν στην Ευρώπη της ολιγαρχίας και των μιλιταριστών. Αλλοι πάλι ξεκίνησαν με το σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και κατέληξαν να υπογράφουν και να συμμετέχουν στη ΝΑΤΟική δολοφονία των Γιουγκοσλάβων. Αλλοι πάλι, φορώντας μια αγοραία μπλε τήβεννο, οδήγησαν την Ελλάδα αλυσοδεμένη στην ευρω-ατλαντική συμμαχία. Αραγε, πόσες χιλιάδες θύματα, ακρωτηριασμένα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, χρειάζονται οι "πρώτα η Ελλάδα"; Πόσο αίμα ακόμη χρειάζεται η εκφυλισμένη πολιτική τους δικαίωση και πόσο ο ξεφτιλισμένος εθνικιστικός τους αμοραλισμός;

***

Ολοι, μα όλοι, δεν έχουν την αίσθηση της ντροπής, της υπερηφάνειας και του ανθρώπινου θάρρους. Ως κοινοί κιοτήδες πράττουν την πολιτική ατιμία να παρουσιάζουν την υπαρκτή Ευρωπαϊκή Ενωση ως Ευρώπη και να λοιδορούν. Η ασχήμια τους φτάνει στο σημείο να προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή τους Ενωση είναι η Ενωση της Δυτικής Ευρώπης με μαϊντανό τους άθλιους της Ελλάδας. Οι ευρωτρόφιμοι παρακεντέδες προσπαθούν να κρύψουν ή να παραποιήσουν το γεγονός ότι τα γεράκια της δυτικοευρωπαϊκής συνωμοσίας βομβάρδισαν, σκότωσαν και κατέστρεψαν τη Βαλκανική Ευρώπη της Γιουγκοσλαβίας. Τώρα την σέρνουν σε μια ταπεινωτική συμφωνία ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο. Μιλούν για "ευρωπαϊκή προοπτική και ολοκλήρωση ενόψει του 2000" σε ένα γκρίζο θολό πολιτικό τοπίο. Ηρθαν όμως οι γιγαντιαίες λαϊκές κινητοποιήσεις όλων, μα όλων των Ελλήνων, για να αποκαλύψουν την άθλια συμπεριφορά τους. Τα πεμπτοφαλαγγίτικα πολιτικά, δημοσιογραφικά και καλλιτεχνικά τσανάκια απομονώθηκαν από το υψηλό αισθητήριο των Ελλήνων. Σήμερα επιζητούν εκβιαστικά την ψήφο. Εχουν το πεπόνι και το μαχαίρι της εξουσίας. Ελληνες, γυρίστε την πλάτη στον εσμό της προδοσίας της υπαρκτής Ευρωπαϊκής Ενωσης. Νιώστε τη φωνή του Γέρου του Μοριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, να φωνάζει επιτακτικά: "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους".

Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ