Πέμπτη 17 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Στη "δικαστική πυρά"

Στα δικαστήρια σέρνει ξανά η κυβέρνηση τους αγωνιζόμενους δασικούς υπαλλήλους, επιχειρώντας να καταστείλει το δίκαιο αγώνα τους και να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την πολυήμερη απεργία τους από κάθε υπερωριακή απασχόληση, μετά το κανονικό ωράριο εργασίας, ενάντια στον αντιδασικό νόμο 2612/98.

Οι δασικοί υπάλληλοι, που αρνούνται να γίνουν συνυπεύθυνοι στην επερχόμενη καταστροφή των δασών, από την 1η Ιούνη άρχισαν αποχή από κάθε όργανο, που είναι επιφορτισμένο με την καταστολή των πυρκαγιών, διαμαρτυρόμενοι έτσι για την εγκληματική αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την προστασία των Δασών και του Φυσικού Περιβάλλοντος.

"Η αντίδραση του υπουργού Γεωργίας, Γ. Ανωμερίτη, που προτίμησε τη δικαστική λύση από τη διαδικασία δημοκρατικού διαλόγου για την εξεύρεση λύσεων για τη Δασοπροστασία της χώρας, δημιούργησε αγανάκτηση στο δασικό κόσμο της χώρας", υπογραμμίζεται σε κοινή ανακοίνωση των δασικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και συγκεκριμένα της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων,της Ενωσης Ελλήνων Δασοπόνων,της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων και της Πανελλήνιας Ενωσης Μονίμων Οδηγών Δασικών Υπηρεσιών.

Στην ανακοίνωση επίσης καταγγέλλουν, ότι ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Ν. 2612/98, "η κυβέρνηση με μια σειρά αποφάσεις της, εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να συμπράξουν, προκειμένου να αποκτήσει άλλοθι για την επερχόμενη καταστροφή του δασικού πλούτου της χώρας. Ενα χρόνο πριν μας συκοφαντούσαν, μας λασπολογούσαν και μας πήγαιναν στα δικαστήρια γιατί μας θεωρούσαν αναρμόδιους για την καταστολή των δασικών πυρκαγιών".

Να σημειωθεί ότι με το νόμο 2612/98, η Δασική Υπηρεσία είναι αποκλειστικά και μόνο αρμόδια για την πρόληψη των πυρκαγιών και ταυτόχρονα είναι πλήρως αποδυναμωμένη στο μηχανισμό αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, αλλά και στο προσωπικό, ώστε να μπορεί στοιχειωδώς τουλάχιστον να ανταποκριθεί στην προστασία και ανάπτυξη των Δασών. Ολα αυτά βέβαια δεν μπορούν να συμβούν, όταν το 60% των οργανωτικών θέσεων της Δασικής Υπηρεσίας είναι κενές.

Οι Δασικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις με την ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι αρνούνται να παρέχουν άλλοθι σε καταστροφικές πολιτικές, ενώ απαιτούν άμεσα τη δημιουργία Αυτόνομου Ταμείου Δασών και Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ