Πέμπτη 17 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση εμπαίζει τους γεωπόνους

Την πρακτική κοροϊδίας που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, καταγγέλλει σε υπόμνημά της η Πανελλήνια Ενωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ).

Η ΠΕΓΔΥ είχε ζητήσει την επαναφορά του ορίου των 10.000 δραχμών για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων στους συνεταιρισμούς, αιτήματα για τα οποία ο ίδιος ο υπουργός Γεωργίας "διαβεβαίωσε" τους εκπροσώπους της - σε πρόσφατη συνάντησή τους - ότι θα ικανοποιήσει, καταθέτοντας σχετικές τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί μετά τις 20 Ιούνη στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής. Ομως παρά τις "προεκλογικές" υπουργικές διαβεβαιώσεις η υπόσχεση αυτή μένει ακόμα στα λόγια...

Στο υπόμνημα η ΠΕΓΔΥ αναφέρεται επίσης στο θέμα της άρνησης της κυβέρνησης να καταβάλει τις υπερωρίες του 1998 (επιπρόσθετη εργασία), τονίζοντας πως πρόκειται για "μακροχρόνιο εμπαιγμό των εργαζομένων", καθώς το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να εγκρίνει τη διάθεση των απαιτούμενων ποσών, παρά το γεγονός ότι έχει ψηφιστεί στη Βουλή και σχετική τροπολογία για τη μεταφορά των απαραίτητων κονδυλίων. Τονίζουν σχετικά ότι ο υπουργός Γεωργίας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΠΕΓΔΥ ότι θα δοθεί λύση στο θέμα, ωστόσο όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.

Τέλος, η ΠΕΓΔΥ καλεί τον υπουργό Γεωργίας να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και προειδοποιεί πως αν αυτό δε συμβεί οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν δυναμικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ