Πέμπτη 17 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μελέτες για τις μικροκλιματικές αλλαγές

Ενα γαλλικό αεροπλάνο θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες στη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να συλλέξει στοιχεία για την αλλαγή των μικροκλιματικών συνθηκών, εξαιτίας του φαινομένου των νησίδων θερμότητας, δηλαδή της έντονης αύξησης της θερμοκρασίας σε συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Το αεροπλάνο εξοπλισμένο με ειδικά όργανα μέτρησης και εξειδικευμένο προσωπικό θα πραγματοποιεί πτήσεις από τις 18 έως τις 22 Ιούνη. Κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων πτήσεων θα γίνουν και μετρήσεις ποιότητας αέρα. Συγκεκριμένα θα διενεργηθεί δειγματοληψία σε επιλεγμένα σημεία, ανάμεσα στα οποία είναι το αστικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ώστε μετά από σύγκριση με δείγματα "καθαρού" αέρα να μπορέσει να αξιολογηθεί η ρύπανση της αστικής περιοχής. Επίσης θα επιδιωχτεί να γίνουν μετρήσεις και σε περιοχές που επηρεάζονται από την ανάφλεξη απορριμμάτων σε ανεξέλεγκτες χωματερές.

Οι μετρήσεις θα γίνουν μετά από πρόταση του Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και χρηματοδοτείται από το Δήμο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ