Πέμπτη 17 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ
Τρώγαμε διοξίνες χωρίς να το γνωρίζουμε

"Η κοινοτική πολιτική των επιδοτούμενων πλεονασμάτων των βορείων χωρών οδηγεί μαθηματικά στη συμπίεση του εισοδήματος των αγροτών, καθιστώντας τους έρμαιο των ορέξεων των μεγάλων συγκροτημάτων, αλλάζοντας άρδην το κοινωνικό τοπίο των νότιων χωρών και ιδίως της Ελλάδας". Τα παραπάνω σημείωσε ο κτηνίατρος Παναγιώτης Τριανταφύλλου,στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) με αφορμή το χειρισμό της υπόθεσης με τις διοξίνες από τις βελγικές αρχές και την ΕΕ. Και προειδοποίησε πως πολύ εύκολα, αν το επιτρέψει η ΕΕ, τα βελγικά και άλλα προϊόντα μπορούν να ονομαστούν ως "κατάλληλα".

Πάντως το ΓΕΩΤΕΕ βεβαιώνει ότι επί πέντε μήνες οι πολίτες της Ελλάδας έτρωγαν διοξίνες χωρίς να το γνωρίζουν, λόγω της εγκληματικής καθυστέρησης των αρμοδίων αρχών του Βελγίου να ενημερώσουν την ΕΕ. Σημειώθηκε επίσης πως είναι πολύ πιθανό μολυσμένες ζωοτροφές βελγικής προέλευσης να καταναλώθηκαν από ζώα της Ελλάδας, καθώς δεν απαγορεύεται η εισαγωγή τους. Για την ιογενή διάρροια των βοοειδών που χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως AIDS των αγελάδων, διαβεβαιώνει πως δε μεταδίδεται στον άνθρωπο και καμία σχέση δεν έχει με το AIDS. Για την έγκαιρη αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων προτάθηκε η δημιουργία εργαστηρίου ελέγχου διοξινών στο ΑΠΘ και η σύσταση ενιαίου φορέα τροφίμων.

Ο Γιώργος Τσώλης,πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, αναφερόμενος στην ιογενή διάρροια των βοοειδών, τόνισε ότι είναι μια νόσος γνωστή εδώ και πολύ καιρό και ότι παρόμοια περιστατικά υπάρχουν όχι μόνο στην Ολλανδία, αλλά και στην Ελλάδα. Τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην Ολλανδία οφείλονται στο εμβόλιο της ρινοτραχειίτιδας που έγιναν στις αγελάδες τον περασμένο Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ