• Νέο μεγάλο άνοιγμα διαλόγου με τη νέα γενιά το 25ο Φεστιβάλ, που θα κορυφωθεί στις 16 - 19 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη
  • - Μήνυμα προς τη νεολαία απευθύνει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά και ενόψει δύο σημαντικών σταθμών του νεολαιίστικου κινήματος, της μεγάλης... - 1999-06-17 00:00:00.0"/>
  • Νέο μεγάλο άνοιγμα διαλόγου με τη νέα γενιά το 25ο Φεστιβάλ, που θα κορυφωθεί στις 16 - 19 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη
  • - Μήνυμα προς τη νεολαία απευθύνει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά και ενόψει δύο σημαντικών σταθμών του νεολαιίστικου κινήματος, της μεγάλης... - 1999-06-17 00:00:00.0" /> Με νέα ορμή για το μέτωπο της σύγκρουσης και της νίκης | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 17 Ιούνη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 16
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
    Με νέα ορμή για το μέτωπο της σύγκρουσης και της νίκης
    • "Ανακατάληψη του Λιτόχωρου" θα γίνει στο πλαίσιο της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής εκδήλωσης που φέτος πραγματοποιείται στις 10 και 11 Ιούλη
    • Νέο μεγάλο άνοιγμα διαλόγου με τη νέα γενιά το 25ο Φεστιβάλ, που θα κορυφωθεί στις 16 - 19 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη

    Μήνυμα προς τη νεολαία απευθύνει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά και ενόψει δύο σημαντικών σταθμών του νεολαιίστικου κινήματος, της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής εκδήλωσης "ανακατάληψης της παραλίας Λιτόχωρου" στις 10 - 11 Ιούλη και του 25ου Φεστιβάλ, οι εκδηλώσεις του οποίου άρχισαν ήδη και θα κορυφωθούν στις 16 - 19 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη.

    Το ΚΣ της ΚΝΕ, αφού επισημαίνει ότι "η επιλογή του ενωτικού - αγωνιστικού ψηφοδελτίου του ΚΚΕ από σημαντική μερίδα της νεολαίας, καταγράφει με σαφήνεια τη δυναμική που αποκτά στη νέα γενιά, η πολιτική του ΚΚΕ", υπογραμμίζει ότι οι νέες συνθήκες θέτουν την Οργάνωση των νέων κομμουνιστών μπροστά σε μεγαλύτερες ευθύνες. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα στους νέους και στις νέες που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα στο πλευρό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διαδηλώνοντας ενάντια στις δολοφονικές επιδρομές Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία, να συνεχίσουν με ακόμα πιο αποφασιστικό τρόπο τους αγώνες ενάντια στην υποταγή και την υποδούλωση, παίρνοντας μαζικά μέρος στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στο Λιτόχωρο.

    Το μήνυμα του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

    "Χιλιάδες νέοι και νέες στις 13 Ιούνη έριξαν κόκκινο χρώμα στο μαύρο φόντο του πολέμου, έριξαν στην κάλπη ψηφοδέλτιο ελπίδας και ανυποχώρητου αγώνα, ενίσχυσαν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

    Η επιλογή του ενωτικού - αγωνιστικού ψηφοδελτίου του ΚΚΕ από σημαντική μερίδα της νεολαίας, καταγράφει με σαφήνεια τη δυναμική που αποκτά στη νέα γενιά, η πολιτική του ΚΚΕ. Το νεανικό ρεύμα που συναντήθηκε με την ΚΝΕ, με την πολιτική του ΚΚΕ, στους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας όλο το προηγούμενο διάστημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, που δυνάμωσε και ριζοσπαστικοποιήθηκε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην υποτελή πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, που χαρακτήρισε τρομοκράτη έναν ολόκληρο λαό, τον κουρδικό, που γιγαντώθηκε και απέκτησε ορμητικό χαρακτήρα στην πάλη ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, στην άμεση συμμετοχή της κυβέρνησης, στο μακέλεμα του γιουγκοσλαβικού λαού, εκφράστηκε σε μεγάλο βαθμό και εκλογικά".

    Νέες ευθύνες, μεγαλύτερες απαιτήσεις

    "Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η απήχηση που συναντά η πολιτική του στη νέα γενιά, μάς γεμίζει με νέες ευθύνες, μάς βάζει μπροστά σε μεγαλύτερες απαιτήσεις.

    • Για τον ακόμα πιο σαφή και πιο μόνιμο προσανατολισμό μας στην ανάπτυξη του νεολαιίστικου κινήματος, των αγώνων της νέας γενιάς, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που στήνει στον τοίχο καταχτήσεις και δικαιώματα, που υποτάσσει τη ζωή και το μέλλον μας στις αδηφάγες ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου.
    • Για τη συνάντηση του ΚΚΕ, της ασυμβίβαστης και καινοτόμας πολιτικής του με ακόμη πλατύτερες μάζες της νεολαίας, για το κέρδισμα ακόμη περισσότερων νεανικών συνειδήσεων με την προοπτική του ανυποχώρητου αγώνα της ρήξης με τις επιλογές της ΟΝΕ, της σύγκρουσης με την ΕΕ του κεφαλαίου.
    • Για την αποφασιστική μαζικοποίηση των γραμμών της ΚΝΕ, που αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη και το συνεπή αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό του κινήματος της νέας γενιάς.

    Η ΚΝΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πάλης της νέας γενιάς, συνεχίζει και σήμερα να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του νεανικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, ενάντια στη ΝΑΤΟική κατοχή που επιβάλλει στο Κοσσυφοπέδιο η ιμπεριαλιστική "ειρήνη" που υπογράφτηκε με το πιστόλι στον κρόταφο".

    Ανακατάληψη του Λιτόχωρου

    "Στις 10 και 11 Ιούλη, η ανυπόταχτη ελληνική νεολαία πραγματοποιεί τη δική της απόβαση και ανακατάληψη του Λιτόχωρου, που η κυβέρνηση Σημίτη παρέδωσε στις ορδές των δολοφονικών στρατευμάτων των ΗΠΑ. Στήνουμε μπλόκο στον πόλεμο και στον στρατό κατοχής του ΝΑΤΟ, κλείνουμε τα σύνορα, αποκλείουμε τους δρόμους διέλευσης των μισθοφόρων της ΝΑΤΟικής συμμορίας, απαιτούμε την άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορά μας, συμμετέχοντας υπό τις διαταγές των ΝΑΤΟφονιάδων, στην κατοχή ενός γειτονικού λαού. Τραγουδάμε και διαδηλώνουμε στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται υπό ΝΑΤΟική κατοχή, κάνοντας ξεκάθαρο στους υπαλλήλους των ιμπεριαλιστών, στην κυβέρνηση Σημίτη, ότι η πατρίδα μας δεν είναι ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο, ότι η ελληνική νεολαία αρνείται να παραδοθεί στους ιμπεριαλιστές, απαιτεί να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια".

    Το 25ο Φεστιβάλ

    "Το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, που ξεκινά από σήμερα, αγκαλιάζοντας ολόκληρη την Ελλάδα και θα κορυφωθεί στις 16 - 19 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων, θα αποτελέσει ένα νέο μεγάλο άνοιγμα διαλόγου της ΚΝΕ με χιλιάδες νέους και νέες, συμβάλλοντας στην επικοινωνία της ανατρεπτικής πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ με ακόμη πλατύτερες μάζες νεολαίας, δίνοντας ταυτόχρονα τη συνέχεια των μεγάλων νεανικών και λαϊκών αγώνων, προετοιμάζοντας τις νέες αναμετρήσεις με τον ιμπεριαλισμό, την ΕΕ και την κυβερνητική πολιτική, που βρίσκονται μπροστά μας.

    Το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, αποτελεί ταυτόχρονα και ένα πλατύ κάλεσμα συστράτευσης, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, σε κάθε νέο και νέα που δε βολεύεται με τη σημερινή κατάσταση, που καταλαβαίνει ότι δε φτάνει μόνο να αγανακτείς, αλλά απαιτείται και η οργανωμένη δράση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να αποτραπεί το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Πιο ισχυρή ΚΝΕ σημαίνει πολύ πιο δυνατό νεολαιίστικο κίνημα, ικανό να συμβάλλει αποφασιστικά στη συγκρότηση του μεγάλου λαϊκού Μετώπου της σύγκρουσης και της νίκης, κάνει πιο ορατό σε πλατιές μάζες της νεολαίας, φέρνει πιο κοντά το ελπιδοφόρο μέλλον, που το ΚΚΕ με την ενωτική πολιτική του χαράζει για τον τόπο και το λαό μας".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ