Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Συνύπαρξη" ανθρώπων και λυμάτων

"Η πολυετής συνύπαρξη ανθρώπων και λυμάτων συνεχίζεται στο 3ο συγκρότημα εργατικών κατοικιών Μάνδρας", σημειώνει σε ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Το πρόβλημα - σύμφωνα με την επιστολή - χρονολογείται από το 1986, από τότε δηλαδή που παραχωρήθηκαν οι κατοικίες στους δικαιούχους. Τότε, ως προσωρινή λύση, κατασκευάστηκαν βόθροι έως ότου λυθεί το πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού. Ο υπάρχων βιολογικός καθαρισμός στις παλιές κατοικίες έχει επανακατασκευαστεί από τον ΟΕΚ δυο φορές προκειμένου να δεχτεί και το 3ο συγκρότημα. Ομως λόγω του ότι δε συντηρείται επαρκώς, κάποιες φορές έχει έντονη δυσοσμία και οι γύρω κάτοικοι που είναι δημότες Ελευσίνας, δεν επιτρέπουν τη σύνδεση, ζητώντας επίμονα τη μετεγκατάστασή του. Οι κρατικές υπηρεσίες δεν επιβάλουν τη σύνδεση και αρκούνται σε προεκλογικές υποσχέσεις και "συμπάθεια".

Σύμφωνα με το ΕΚΕ, αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους 700 περίπου κατοίκους του συγκροτήματος και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ