Πέμπτη 8 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΕΡΑΚΙΑ

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της ΚΕ του ΑΚΕΛ συνήλθε χτες και συζήτησε ολοκληρωμένο έγγραφο - ανάλυση για τη λεγόμενη νέα διεθνή τάξη πραγμάτων, την επιδρομή του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και τις επιπτώσεις στο Κυπριακό (σελίδα 8).

ΚΟΣΣΟΒΟ: Πυρκαγιές από άνδρες του UCK σε σπίτια τσιγγάνων και Σέρβων. Ξυλοδαρμοί Σέρβων γιατρών. Κι όμως, οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ ανακοίνωσαν χτες πως η κατάσταση ασφαλείας "προοδευτικά βελτιώνεται"... (σελίδα 10).

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ του Λονδίνου "London Times", εφηύρε σκοπίμως νέο "επιχείρημα", για να μην επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Τα ευρήματα των ανασκαφών στο οικόπεδο Μακρυγιάννη, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, αποτελούν για την Αγγλία "απαγορευτική προϋπόθεση" για την ανέγερση του Μουσείου και επομένως για την επιστροφή των Μαρμάρων! (σελίδα 23).

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ χώρος της Αθήνας, ο οποίος προορίζεται για κοινόχρηστο πράσινο, κινδυνεύει με τσιμεντοποίηση από τους Αμερικανούς. Η αμερικανική πρεσβεία μεθοδεύει την οικοδόμησή του, προκειμένου να στρατωνίζει εκεί πεζοναύτες και πράκτορες (σελίδα 28).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ