Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Παίζουν" με τη φωτιά του ρατσισμού

Καθώς περνούν οι μέρες όλο και πιο πολύ η "κοινή γνώμη" αντιλαμβάνεται τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης πίσω από τις επιχειρήσεις - "σκούπα" κατά των οικονομικών μεταναστών. Αυτό που καταλαβαίνει η πλειοψηφία του κόσμου είναι ότι με αυτές τις επαίσχυντες μεθόδους, μόνο η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται, γιατί το ανελέητο κυνήγι, οι συλλήψεις και ο εξευτελισμός χιλιάδων αλλοδαπών εργατών, δεν είχε το παραμικρό αποτέλεσμα και δεν άγγιξε καν τις συμμορίες και το οργανωμένο έγκλημα.

Ταυτόχρονα, και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, η κυβέρνηση όχι μόνο υποθάλπει και παίρνει υπό την προστασία της φαινόμενα ρατσισμού, αλλά υπερακοντίζει, παρουσιάζοντας την ξενοφοβία και το ρατσισμό ως επίσημη κρατική πολιτική. Μάλιστα συνδέει ευθέως την εγκληματικότητα με την παρουσία των αλλοδαπών μεροκαματιάρηδων. Χαρακτηριστικές είναι οι χτεσινές τοποθετήσεις του Κ. Σημίτη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και του εκπροσώπου του Δ. Ρέππα. Ο τελευταίος είπε χαρακτηριστικά: "Είπαμε ότι δεν πρόκειται για επιχειρήσεις-"σκούπας", για " πογκρόμ". Αυτές οι επιχειρήσεις, οι οποίες είναι σε εξέλιξη, αποτελούν ένα μέρος, μια πτυχή της συνολικής πολιτικής μας, για την αντιμετώπιση των φαινομένων που έχουν σχέση, αφ' ενός με την πάταξη της εγκληματικότητας και αφ' ετέρου με την αποσαφήνιση του καθεστώτος παραμονής των ξένων στην Ελλάδα".

Από την άλλη, η κυβέρνηση Σημίτη παίζει με τη φωτιά και δε δείχνει να συνειδητοποιεί πως μπορεί να αξιοποιηθεί αυτό το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας από τους ιμπεριαλιστές, για να εξυπηρετήσουν τα γνωστά αιμοσταγή σχέδιά τους στα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ