Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκείνο που χρειάζεται είναι η συνέχιση και η ένταση του αγώνα

Τη συνοικία των Φλαμπουριωτών στο Αιγάλεω επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

"Για το ΚΚΕ σημασία έχει και το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως η ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων αντίστασης και ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής", τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,κατά την επίσκεψή της, την περασμένη Πέμπτη, στη γειτονιά των Φλαμπουριωτών (Φλάμπουρο Σερρών) που διαμένουν στο Αιγάλεω. Η Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από το βουλευτή Σερρών του ΚΚΕ, Σταύρο Παναγιώτου,και αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής Αιγάλεω του ΚΚΕ, επισκέφθηκε επίσης τον Σύλλογο των "Απανταχού Φλαμπουριωτών", όπου το Διοικητικό Συμβούλιο την ανακήρυξε επίτιμο μέλος του Συλλόγου.

Κατά τη συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους κατοίκους, η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα τονίζοντας πως στόχος και πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η επίλυσή τους, αλλά η όξυνσή τους. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την κινητή και ακίνητη περιουσία του ΙΚΑ, εκχωρώντας τη διαχείρισή της σε εταιρία της Τράπεζας Πίστεως. "Σκοπός τους είναι η σύνταξη στο μέλλον να μετατραπεί σε ένα μικρό βοήθημα, έτσι ώστε ο εργαζόμενος να καταφεύγει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες για να συμπληρώσει τη σύνταξή του" υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε επίσης στην Παιδεία όπου σημείωσε πως οι χιλιάδες μαθητές της Α Λυκείου, που δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη τάξη αποδείχνουν ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι η απομάκρυνση των μαθητών από το Λύκειο και ιδιαίτερα των μαθητών από εργατικές και αγροτικές περιοχές. Προέβλεψε μάλιστα πως όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος, αν και όπως τόνισε "οι βαθμολογητές έχουν εντολή να βαθμολογούν με επιείκεια, έτσι ώστε να μην αποκαλυφθεί από την πρώτη χρονιά ο ταξικός χαραχτήρας της μεταρρύθμισης".

Απαντώντας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ερώτηση σχετικά με τους αλλοδαπούς εργάτες και την εγκληματικότητα εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στο πογκρόμ κατά των μεταναστών που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Υπογράμμισε πως τα αίτια της μετανάστευσης σχετίζονται με τη φτώχεια και την εξαθλίωση και τόνισε πως η λύση βρίσκεται στην ενότητα Ελλήνων και αλλοδαπών εργατών και στον πραγματικό προσανατολισμό της Ελληνικής Αστυνομίας στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος.

"Ο πόλεμος δεν τελείωσε, συνεχίζεται με άλλους τρόπους και μεθόδους", υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, τονίζοντας ότι αυτή η επαρχία "έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο". Ωμό εκβιασμό χαρακτήρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ την πρόθεση ΗΠΑ και ΕΕ να μη βοηθήσουν οικονομικά τους Σέρβους αν δεν ανατρέψουν τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς... "Οι ιμπεριαλιστές θέλουν να μετατρέψουν τους λαούς σε υποταχτικούς που θα εκτελούν εντολές με την απειλή της πείνας και των όπλων", τόνισε υπογραμμίζοντας την ανάγκη της συσπείρωσης και του αγώνα "ενάντια στις βόμβες της πείνας της ανεργίας και του πολέμου".

"Οι εκλογές γέμισαν χαρά τους κομμουνιστές, αλλά και αυτούς που πήραν την απόφαση να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Τώρα εκείνο που χρειάζεται είναι η συνέχιση και η ένταση του αγώνα, η συνέχιση της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού Μετώπου, που στην ουσία θα διεκδικήσει την εξουσία προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων", υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στο στόχο που θέτει το ΚΚΕ για την επόμενη περίοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ