Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο δημαρχείο Δράμας

Τα προβλήματα που αφορούν κύρια στη λειτουργία του θεσμού της ΤΑ, η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς ταυτόχρονη μεταφορά πόρων, καθώς και μια σειρά από προβλήματα τοπικού ενδιαφέροντος, τέθηκαν από τους εκπροσώπους του Δήμου Δράμας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, χτες το απόγευμα, στο δημαρχείο της πόλης με τη συμμετοχή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

Οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων βρήκαν την αφορμή να συγχαρούν από κοντά τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την πατριωτική στάση που έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα το Κόμμα, με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία αλλά και γενικότερα για την υπεράσπιση της ειρήνης στα Βαλκάνια και την προάσπιση των δικαιωμάτων του λαού.

Η Αλ. Παπαρήγα δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει όλα τα προβλήματα που τέθηκαν στη σύσκεψη αλλά και μέσα από υπομνήματα φορέων. Ομως κάλεσε το δήμαρχο και τους άλλους αιρετούς να ενημερώσουν το λαό και να μπουν μπροστάρηδες σε διεκδικητικούς αγώνες. Οπως είπε χαρακτηριστικά: "Πρέπει να υπάρξει αφύπνιση. Κάτι πρέπει να περισώσουμε. Να μην τα πάρουν όλα και δε μείνει τίποτα όρθιο. Περισώζοντας κάτι και παλεύοντας, μπορούμε να μιλάμε και για το αύριο. Γιατί αν ξεπουληθούν όλα, η ανασυγκρότηση θα γίνει, δε θα χαθεί αλλά θα είναι πάρα πολύ επώδυνη και αιματηρή".

Τέλος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προειδοποίησε για τις παραπέρα αρνητικές εξελίξεις που θα υπάρξουν στα Βαλκάνια μετά και την υπογραφή του Συμφώνου σταθερότητας. Ειδικότερα για το Σύμφωνο αυτό ανέφερε πως "την ευθύνη για την υλοποίησή του έχει το ΝΑΤΟ. Και ηγετική δύναμη στην εφαρμογή του, που αφορά όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι οι ΗΠΑ. Με αιτιολογικό ότι η περιοχή ενδιαφέρει και τις ΗΠΑ, διότι περιλαμβάνει χώρες που θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ. Και γι' αυτό οι ΗΠΑ έχουν λόγο για το τι οικονομικές δραστηριότητες θα υπάρξουν εκεί".

Συγκέντρωση - συζήτηση

Η περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη συγκέντρωση - συζήτηση στο πάρκο Αγ. Βαρβάρας. Εκατοντάδες πολίτες που, χρόνια τώρα, είδαν το ΚΚΕ να στέκεται στο πλευρό τους συμπαραστάτης στους αγώνες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την ειρήνη, κατέκλυσαν το χώρο συμμετέχοντας στη συγκέντρωση. Εστειλαν, έτσι, ισχυρό μήνυμα συστράτευσης στον αγώνα που κάνει το ΚΚΕ, στην κατεύθυνση συγκρότησης του ΑΑΔ Μετώπου πάλης.

Η ΓΓ του ΚΚΕ έγινε αποδέκτης της απήχησης που βρίσκουν οι θέσεις του Κόμματος και στον αγωνιζόμενο λαό της Δράμας. Κάτι που εκφράστηκε και στις ευρωεκλογές με τη σημαντική ενίσχυση του εκλογικού ποσοστού του Κόμματος και στο νομό. Η συζήτηση των συγκεντρωμένων με την Αλ. Παπαρήγα συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ καθώς το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν μεγάλο: για να μάθουν τις θέσεις του Κόμματος για όλα τα ζητήματα αλλά και ζητώντας απαντήσεις για τα μεγάλα προβλήματα που τους ταλανίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ