Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Κοινωνικά τα αίτια του εγκλήματος

"Η αύξηση της εγκληματικότητας των Ελλήνων και των ξένων δεν οφείλεται στην ιθαγένεια, στη φυλή ή στο χρώμα, αλλά στην περιθωριοποίηση, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η καταπολέμησή της δε γίνεται με πογκρόμ και με επιχειρήσεις - "σκούπα", αλλά με την κοινωνική ένταξη των περιθωριοποιημένων ομάδων του πληθυσμού, με την εξασφάλιση στοιχειωδών όρων διαβίωσης, με τον περιορισμό εκμετάλλευσής τους και με τα κατάλληλα μέτρα γενικής και ειδικής πρόληψης".

Τα παραπάνω τονίζει η "Συμπαράταξη για την Αθήνα",με ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της Λεων. Αυδής και με αφορμή το άγριο ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους μετανάστες, που εργάζονται στη χώρα μας. Η "Συμπαράταξη" σημειώνει πως οι επιχειρήσεις - "σκούπα" κατά αλλοδαπών, που εξελίσσονται καθημερινά στην Αθήνα και που η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι θα συνεχίσει, αποτελούν επιχειρήσεις εξευτελισμού της ανθρώπινης αξίας, δημαγωγικής εκμετάλλευσης, ανατροφοδότησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας - που καλλιεργούνται με ποικίλους τρόπους - και εθισμού της κοινής γνώμης στον εντεινόμενο αυταρχισμό.

Επισημαίνει πως οι αλλοδαποί εργαζόμενοι είναι αντικείμενο της πιο άγριας εκμετάλλευσης. Πως εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί, στερούνται των βασικών εργατικών δικαιωμάτων και απωθούνται όλο και περισσότερο στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής. Πως η ρατσιστική αντιμετώπισή τους, σκοπό έχει να διαμορφώνει όρους για να μονιμοποιηθεί η άγρια εκμετάλλευσή τους.

Υπογραμμίζει πως οι επιχειρήσεις - "σκούπα" και η ενοχοποίηση των αλλοδαπών χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για τη συγκάλυψη των πραγματικών αιτίων της εγκληματικότητας. Της φτώχειας, της ανεργίας, της περιθωριοποίησης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών. Καταλήγει πως η μετατροπή του ζητήματος των μεταναστών και των προσφύγων σε αστυνομική υπόθεση εντάσσεται στις αυταρχικές πρακτικές της σκόπιμης παραπλάνησης του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ