Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξύπνησε... κι ο νομάρχης

Δε βολεύεται με το ρόλο του ειδικού συντονιστή για τη Θεσσαλονίκη. Θέλει τη Θεσσαλονίκη έδρα των υπηρεσιών ανασυγκρότησης των Βαλκανίων. Ο λόγος για το νομάρχη Θεσσαλονίκης, Κ. Παπαδόπουλο, που με δηλώσεις του προειδοποιεί: "Θα δώσουμε σαφή απάντηση σε όσους επιχειρούν να θέσουν τη χώρα μας στο περιθώριο των πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Πρέπει να διεκδικήσουμε για την πόλη μας αυτό που διεκδικούν οι άλλοι για τον εαυτό τους".

Πάντως, πέντε χρόνια τώρα δεν τον είδαμε να διεκδικεί με την ίδια σπουδή, λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει το νομό. Δεν τον είδαμε να αντιδρά στην πολιτική συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης και εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων. Τα έργα του και οι δηλώσεις του αποκαλύπτουν το ρόλο του. Αλλος ένας υπάλληλος της κυβέρνησης και των επιλογών της είναι.

Ο κ. νομάρχης, όμως, έδωσε σαφή απάντηση και στο γιατί τόσο καιρό δεν αντέδρασε στη ΝΑΤΟική κατοχή της Θεσσαλονίκης. Γνώριζε πως τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα που προωθούνται πέντε μήνες τώρα μέσω της Θεσσαλονίκης προς το Κόσσοβο, θα άνοιγαν το δρόμο για την ανάδειξή της σε "πρωτεύουσα" των Βαλκανίων. Γνώριζε πως, όσο βομβάρδιζαν τα "συμμαχικά" αεροπλάνα, τόσο πιο μεγάλο γινόταν το πεδίο δράσης για τα κοράκια που ασελγούν πάνω στο πτώμα των βαλκανικών λαών.

Γνωρίζει, άραγε, τι θα γίνει, αν, έστω και ένας Ελληνας φαντάρος, που στάλθηκε για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, επιστρέψει από το Κόσσοβο νεκρός;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ