Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τους χιλιάδες διαδηλωτές, μέλη και φίλους της Οργάνωσης, που από κάθε γωνιά της Ελλάδας συμμετείχαν στην 8η Νεανική Επίθεση Ειρήνης "στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές και στους ιθαγενείς υπηρέτες τους", χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Για δυο μέρες οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες έστησαν το δικό τους απέραντο πανηγύρι ανυπότακτης πάλης στον ιμπεριαλισμό, που συμβολικά συνδυάστηκε με την "ανακατάληψη" της παραλίας του Λιτόχωρου, απ' όπου πριν τρεις βδομάδες οι Αμερικάνοι φονιάδες εξόρμησαν, για να εφαρμόσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατοχής στα Βαλκάνια. Πέρασε από τα σύνορα Ελλάδας FYROM. Με την αλυσίδα ειρήνης που στήθηκε για να ενώσει τους λαούς και τους νέους των Βαλκανίων. Με την αποκαθήλωση της "αστερόεσσας" της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, που ευθύνεται για το ματοκύλισμα των Βαλκανίων και την έγερση της σημαίας της Ειρήνης. Κατέληξε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου η θέλησή μας να διαδηλώσουμε ειρηνικά στο ελληνικό έδαφος, που έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟική αποβάθρα, αντιμετωπίστηκε με πρωτοφανή ωμότητα και αγριότητα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αλυσίδες των χιλιάδων νέων διαδηλωτών που ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τους στρατούς κατοχής. Που απαιτούν καμιά συμμετοχή της χώρας μας, να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι και ναύτες που έχουν τεθεί υπό ΝΑΤΟική σημαία έξω από τα σύνορά μας. Που είναι σε πλήρη αρμονία με τα φιλειρηνικά αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας, έχουν πανικοβάλλει την κυβέρνηση της υποτέλειας.

Ετσι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που δίνει όλη αυτή την περίοδο εξετάσεις καλής διαγωγής στους ευρωατλαντικούς τρομοκράτες, διάλεξε το δρόμο της καταπάτησης των συνταγματικών και δημοκρατικών ελευθεριών και της τρομοκράτησης της αγωνιζόμενης ελληνικής νεολαίας. Η ωμότητα και η αγριότητά τους είναι χαρακτηριστική του πανικού τους και της θέλησης να επιβάλουν με τα ασφυξιογόνα, τα χημικά και τα γκλομπς τη σιωπή, πάνω στα ποτάμια των μαθητών, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, πάνω στον ελληνικό λαό, που συγκρούεται με τις επιλογές των ιμπεριαλιστών, του ΝΑΤΟ και γενικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Την απάντηση στον αντιδραστικό και συντηρητικό τους κατήφορο, θα την πάρουν με νέους, πιο μεγάλους αγώνες. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, αν νομίζει ότι με την τρομοκρατία και την ωμή καταστολή θα ανακόψει τα μεγάλα ποτάμια των αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, που εμποδίζουν τα σχέδιά τους για την επιβολή της "νέας τάξης" στα Βαλκάνια και στον κόσμο. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι η νεολαία θα πάψει να είναι στην πρώτη γραμμή της αναμέτρησης με τον ιμπεριαλισμό. Το έχουμε πει και θα το πούμε για άλλη μια φορά: "Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι. Μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ