Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Δεν πάει άλλο με την πολιτική υποτέλειας και υποταγής

"Ο αγώνας για την ειρήνη περνάει μέσα από τη σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό και γι' αυτό είναι απαραίτητο να διευρυνθεί με ολοένα και περισσότερους νέους και νέες",είπε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, μιλώντας στη διαδήλωση στους Ευζώνους.Αυτό είναι, άλλωστε, και το στοίχημα που βάζουν οι νέοι κομμουνιστές. Η διεύρυνση του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος με την ένταξη χιλιάδων ακόμη νέων. Ενα στοίχημα που, όπως είπε ο Ν. Σοφιανός, "μπορεί και πρέπει να κερδηθεί".

"Διαδηλώνουμε εδώ στα σύνορα, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει παραχωρήσει στους ΕυρωΝΑΤΟικούς δολοφόνους για να "παρελαύνουν", την οργή μας για το συνεχιζόμενο έγκλημα εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και των Βαλκανίων", είπε ο Ν. Σοφιανός και διευκρίνισε: "Δεν είναι διαδήλωση οργής μιας πρωτοπορίας. Δεν είναι οι αντιπροσωπείες των Οργανώσεων της ΚΝΕ, που διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στην πολιτική των ιμπεριαλιστών και στην πολιτική της κυβέρνησης. Μέσα από αυτήν την κινητοποίηση, με το συμβολισμό και τη μαχητικότητά της, εκφράζεται η διάθεση χιλιάδων νέων να αγωνιστούν, για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, χωρίς βάσεις, χωρίς πυρηνικά. Για μια Ελλάδα, έξω από το ΝΑΤΟ, που δε θα παίρνει μέρος στα σενάρια σφαγής των γειτονικών λαών. Για μια Ελλάδα, χωρίς ΝΑΤΟικά στρατηγεία και Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης. Εκφράζεται η διάθεση πλατύτερων τμημάτων του λαού μας να πουν: Δεν πάει άλλο με την πολιτική της υποτέλειας και της υποταγής, με την πολιτική του "yes" σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Γι' αυτό ο αγώνας μας συνεχίζεται, μέχρι να διώξουμε το ΝΑΤΟ, να πάρει πόδι από κάθε γωνιά της Βαλκανικής και της Ελλάδας ο τελευταίος γιάνκης, ο τελευταίος ΕυρωΑμερικάνος δολοφόνος, ο οποίος προσπαθεί να επιβάλει την πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή μας. Απαιτούμε να γυρίσουν τώρα τα στρατευμένα παιδιά του λαού, που στάλθηκαν έξω από τα σύνορά μας. Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις που παρέχει η κυβέρνηση στο ΝΑΤΟ.

Παλεύουμε, ώστε, ταυτόχρονα με την αντιιμπεριαλιστική πάλη της νεολαίας, να δυναμώνει και ο αγώνας της νέας γενιάς για να πάρει όλα όσα της ανήκουν. Να κατακτήσει τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη ζωή, στον πολιτισμό. Και γι' αυτό το λόγο ο αγώνας για την ειρήνη, που περνάει μέσα από τη σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό, είναι όσο ποτέ αναγκαίο, απαραίτητο, να διευρυνθεί με ολοένα και περισσότερους νέους και νέες. Αυτό το στοίχημα βάζουν οι νέοι κομμουνιστές, αυτό το στοίχημα βάζει η ΚΝΕ μαζί με το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κερδίσουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ