Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ο αγώνας κατά ΝΑΤΟ, ΕΕ και αντιλαϊκής πολιτικής συνεχίζεται

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη κατά χιλιάδων φίλων και μελών της ΚΝΕ, που διαδήλωναν κατά της δράσης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και τη χρησιμοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή η απρόκλητη και προσχεδιασμένη επίθεση έγινε παραμονές της επίσκεψης του Κοέν, υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις καλής διαγωγής.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοϊδη και συνολικά την κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Η βάναυση επίθεση κατά των διαδηλωτών, ανάμεσά τους και 100άδων παιδιών 16 και 17 χρόνων, ακόμη και νηπίων, εξυπηρετεί ευρύτερους στόχους: Να ανακόψει το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα, ενόψει και των επερχόμενων νέων σχεδιασμών, που η "νέα τάξη πραγμάτων" έχει βάλει σε ενέργεια. Στοχεύει ακόμη στο γενικότερο χτύπημα του λαϊκού κινήματος και στην απρόσκοπτη εφαρμογή των νέων βαθιά αντιλαϊκών μέτρων που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εφαρμόσει.

Το χτεσινό (προχτεσινό) χτύπημα στη Θεσσαλονίκη δείχνει πολύ παραστατικά την αληθινή ουσία αυτού που ονομάζουν "ανοικοδόμηση των Βαλκανίων"! Δείχνει την αληθινή ουσία αυτού που ονομάζουν "Σύμφωνο Σταθερότητας για τα Βαλκάνια"! Ανοικοδόμηση και σταθερότητα, στη γλώσσα της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού, σημαίνουν αίμα, εκμετάλλευση, ληστεία, πόλεμο. Σημαίνουν κέρδη και πάλι κέρδη, σημαίνουν προτεκτοράτα και διαίρεση των λαών. Και διεκδικείται, από κυβέρνηση και άλλα κόμματα, να γίνει η Θεσσαλονίκη κέντρο αυτής της πολιτικής!

Η υποκρισία περίσσεψε! Η αντιδραστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό της ΕΛ. ΑΣ. για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, διαθέτει, όμως, υπεραρκετό προσωπικό για το χτύπημα των αγωνιστών της ειρήνης!

Αυτή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Αυτή είναι η κυβέρνηση που... μάχεται κατά της "Δεξιάς"!

Το ΚΚΕ καλεί τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν στο μέγα θέμα που εγείρει η ωμή τρομοκρατική επίθεση της Αστυνομίας. Και κυρίως, καλεί τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση στο γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη και η Β. Ελλάδα συνεχίζουν να είναι ορμητήριο της λεγόμενης ειρηνευτικής ΝΑΤΟικής δύναμης που επιδράμει καθημερινά κατά της Γιουγκοσλαβίας. Και, βεβαίως, καλεί, ιδιαίτερα αυτά που αυτοαποκαλούνται αριστερά κόμματα, να συνδράμουν το αντιΝΑΤΟικό κίνημα.

Η βία και η τρομοκρατία δε θα περάσουν! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να γυρίσει το ρολόι στα χρόνια της ΕΡΕ! Δε θα το πετύχει. Θα βρει αντιμέτωπους την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους βιοπαλαιστές της πόλης, τη νεολαία, όλο το λαό.

Ο αγώνας κατά των επιλογών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και γενικά της αντιλαϊκής πολιτικής συνεχίζεται!".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση την Πέμπτη (2009-04-05 00:00:00.0)
Η δίκη των αγωνιστών της ειρήνης (2003-05-29 00:00:00.0)
Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ πιάνει τόπο (2000-04-02 00:00:00.0)
Δουλιές με φούντες στη Θεσσαλονίκη (1999-07-14 00:00:00.0)
Αγώνας δρόμου για το πλιάτσικο (1999-05-04 00:00:00.0)
"Χτίζουν" κέρδη πάνω στα συντρίμμια (1999-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ