Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
Μετεκλογικά "εφέ" στην Ιθάκη

Σε μια χωρίς προσχήματα κάλυψη της κυβερνητικής αδιαφορίας για την Ιθάκη, για όλο το νόμο, αλλά και χρησιμοποίησης του θεσμού για κομματική κατανάλωση, εξελίχθηκε η πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (4/7/99) που έγινε στο νησί.

Η συνεδρίαση, που είχε καμπανιακό και άκρως εθιμοτυπικό χαρακτήρα, δεν μπόρεσε, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να απαντήσει στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα που κατέθεσαν ο λαός και οι φορείς της Ιθάκης, που αφορούσαν στη λήψη σοβαρών αποφάσεων για την υγεία, την παιδεία, την απασχόληση κ.ά.

Την εσπευσμένη συνεδρίαση του ΝΣ επέβαλαν, τελικά, οι γνωστές και από τον ημερήσιο τοπικό Τύπο, εσωκομματικές "αντιθέσεις" του τοπικού ΠΑΣΟΚ της Ιθάκης, με την αντίστοιχη ΝΕ, που διαπίστωσε ξαφνικά ότι η Ιθάκη είναι παραγκωνισμένη από τους "τοπικούς" υπεύθυνους. Ετσι, αφού ο νομάρχης παρουσίασε για άλλη μια φορά το θεωρητικό του "όραμα" για την ανάπτυξη του νομού, τόσο αυτός όσο και ο αντινομάρχης και άλλοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κατέθεσαν μπόλικα "θα" και εμπλέκοντας τον Οδυσσέα, τον Καβάφη και άλλους, μετατόπισαν το κέντρο βάρους στα επουσιώδη αντιστρέφοντας την αλήθεια πολλές φορές προκλητικά, με επιχειρήματα του τύπου "για τη μη ανάπτυξη φταίει η ερήμωση" ή ότι "εμείς πλέον προγραμματίζουμε το μέλλον και όχι η ΕΕ".

Παράλληλα, την ίδια ώρα έκαναν προσπάθεια να "μειώσουν" την πρόταση του λαού και των φορέων της Ιθάκης για δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει την Ιθάκη με τα γύρω νησιά, έστω και την καλοκαιρινή περίοδο. Ετσι, προκειμένου να χωρέσει η παραπάνω πρόταση στις βουλήσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Στ. Σουμάκη, και των θιγόμενων εφοπλιστών, ο νομάρχης έκανε πρόταση να δεχτεί το ΝΣ κατ' αρχάς την πρόταση μέχρι να αποφασίσει τελικά... ο υπουργός. Μάλιστα, ο νομάρχης, ως θιγόμενος εφοπλιστής, χαρακτήρισε τη γραμμή "φιλέτο"...

Η παραπάνω μεθόδευση που έστελνε το αίτημα του λαού της Ιθάκης στις ελληνικές καλένδες ανατράπηκε τελικά κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης και της πλειοψηφίας του συνόλου του ΝΣ, που αποφάσισε την έγκριση από την πλευρά του, έστω και την καλοκαιρινή περίοδο της συγκεκριμένης γραμμής.

Βέβαια, για να μην αδικούμε τον νομάρχη είπε και μια αλήθεια. Οτι τα μεγάλα, τα σοβαρά προβλήματα της Ιθάκης όπως και της Κεφαλλονιάς "θα περιμένουν πολλές τετραετίες για να λυθούν"! Εχουν όμως γνώση οι φύλακες και ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ