Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
"Διάλογο" με τον μάναντζερ αποφάσισε η ΟΣΠΑ

Σε διάλογο με τον Εγγλέζο μάναντζερ της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" Ρ. Λιντς,αποφάσισε να προχωρήσει η πλειοψηφία στην ηγεσία της ΟΣΠΑ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), αποδεχόμενη στην ουσία το ρόλο του, παρά την αντίθετη αρχική απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Την απόφαση αυτή πήρε χτες η πλειοψηφία του ΔΣ με 16 ψήφους υπέρ (αποχώρησε ένα στέλεχος της ΠΑΣΚΕ), με το σκεπτικό ότι ο διάλογος θ' αρχίσει με θέμα την υπογραφή 3ετούς ΣΣΕ μέχρι το 2000) ως προϋπόθεση για τη "σύναψη συμφωνίας εργασιακής ειρήνης". Ουσιαστικά, δηλαδή, με την απόφαση αυτή, η συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ηγεσία της ΟΣΠΑ, επιχειρεί να δώσει χρόνο στο νέο "μάναντζερ" να προχωρήσει στα σχέδιά του χωρίς αντιδράσεις. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ (ΕΣΑΚ) και της "Διακλαδικής Συνεργασίας" - μέλη της "Επιτροπής Υπεράσπισης της ΟΑ" στο ΔΣ της ΟΣΠΑ, αντιτάχθηκαν με την απόφαση αυτή και πρότειναν συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εκχώρηση της διοίκησης της ΟΑ στους Εγγλέζους και στο σχέδιο συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του εθνικού αερομεταφορέα, προτείνοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους στις άλλες ΔΕΚΟ.

Οσον αφορά τα εργασιακά, η ΕΣΚ έχει υποβάλει από καιρό ολοκληρωμένο σχέδιο ΣΣΕ, με κεντρική κατεύθυνση την ανατροπή των αντεργατικών νόμων 2602 και 2271 και την κάλυψη των απωλειών στο εισόδημά τους, που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι στον εθνικό αερομεταφορέα στο όνομα της "εξυγίανσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ