Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Λύνει και δένει" η CIA στην Αθήνα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Οπως αναφέρεται σε χτεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, στην "Wall Street Journal" δημοσιεύεται άρθρο του Neil King Jr για την αντιτρομοκρατική στρατηγική των ΗΠΑ, όπως έχει διαμορφωθεί ειδικότερα μετά τις, πριν από ένα χρόνο, βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών σε Κένυα και Τανζανία.

Η αμερικανική κυβέρνηση, αναφέρεται, προτιμά την παρασκηνιακή δράση αντί για απευθείας πλήγματα εναντίον επικηρυχθέντων τρομοκρατών. Η CIA υποστηρίζει, επισημαίνεται, ότι με τη συμπαράσταση του FBI και ξένων αστυνομικών υπηρεσιών, έχει επιτύχει την εξάρθρωση αρκετών τρομοκρατικών πυρήνων σε Βαλκάνια, Κεντρική Ασία και Αφρική.

Ως παράδειγμα της αποτελεσματικότητας αυτής της πολιτικής, η εφημερίδα αναφέρει ότι στις 16/7 η αλβανική αστυνομία στα Τίρανα υπέκυψε, αν και απρόθυμα, στις αμερικανικές πιέσεις και απέλασε δύο Σύρους και έναν Ιρακινό. Τους φόρτωσε σε μια πτήση προς Αθήνα, απ' όπου οδηγήθηκαν, οι μεν Σύροι στη Δαμασκό, ο δε Ιρακινός στη Βαγδάτη.

Αναρωτιόμαστε αν έχει να πει κάτι επ' αυτών η ελληνική κυβέρνηση. Η μήπως θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό για τους κυβερνώντες, η CIA να λύνει και να δένει, χρησιμοποιώντας κατά πώς θέλει τα ελληνικά αεροδρόμια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ