Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Κοινή "διείσδυση" στα Βαλκάνια

Η συνεργασία για κοινή οικονομική διείσδυση στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και η συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στην Ιερουσαλήμ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κρανιδιώτης με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Νταβίντ Λέβι και άλλους εκπροσώπους της νέας ισραηλινής κυβέρνησης. Χτες το απόγευμα αναμενόταν να έχει συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Σιμόν Πέρες και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ.

Κατά τις συναντήσεις του, ο Γ. Κρανιδιώτης διέκρινε ένα "σαφώς αναβαθμισμένο" πνεύμα συνεργασίας από τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ, σε σχέση με εκείνο του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών πρότεινε τη σύσταση μεικτής επιτροπής από τις δύο κυβερνήσεις, η οποία θα διερευνήσει τις δυνατότητες εμπορικής συνεργασίας και δημιουργίας κοινοπραξιών, για οικονομική διείσδυση στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ πρότεινε και στενότερη συνεργασία στο στρατιωτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ, στα μέσα Αυγούστου στην Αθήνα, καθώς και εκείνη του υπουργού Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλου στο Ισραήλ στα μέσα τουΣεπτέμβρη.

Επίσης, ο Γ. Κρανιδιώτης εξασφάλισε την παρουσία των συνομιλητών στον ισραηλινοπαλαιστινιακό "διάλογο των Αθηνών", που θα λάβει χώρα στις αρχές Σεπτέμβρη στην Αθήνα, ενώ έλαβε τη διαβεβαίωση για την επίσκεψη στην Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον, του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας κ. κ. Βάισμαν και Μπάρακ, αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ