Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Στην υπηρεσία της ΝΑΤΟικής στρατηγικής

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος προσπαθεί εναγωνίως να πείσει τις αλβανικές αρχές για την αναγκαιότητα παράτασης της παραμονής στην Αλβανία της Ελληνικής Δύναμης Αλβανίας. Ετσι δίνει συνέχεια, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Τίρανα, με συνέντευξή του στην αλβανική εφημερίδα"Koha Jone", καθώς επίκειται η ψήφιση από την αλβανική Βουλή της παράτασης της σχετικής συμφωνίας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς του ο υπουργός Αμυνας μοιράζει υποσχέσεις, στους μεν Αλβανούς επισήμους για υποστήριξη της ενσωμάτωσης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, στο δε αλβανικό λαό για νομιμοποίηση των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα. Ως τοπικός αντιπρόσωπος του ΝΑΤΟ διαφημίζει τα... πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτός ο οργανισμός. "Είναι, είπε, η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ προσφέρει στις Βαλκανικές χώρες αυτά που ονομάζονται Σύμφωνα ή Συμφωνίες Ασφάλειας για την καθεμιά από τις χώρες αυτές". Επίσης έκανε γνωστό ότι στις 2 Σεπτέμβρη θα γίνουν στην Αθήνα τα εγκαίνια της διοίκησης της πολυεθνικής βαλκανικής ταξιαρχίας.

Αναφερόμενος στη συνέντευξή του ο Α. Τσοχατζόπουλος στην Ελληνική Δύναμη Αλβανίας, συνέδεσε την παρουσία της και το έργο της με τις ΝΑΤΟικές κατευθύνσεις για "την περιφερειακή συλλογική ασφάλεια" και ειδικότερα με το"Σύμφωνο Σταθερότητας". Η δύναμη αυτή λειτουργεί, όπως είπε, ως βάση διοικητικής υποστήριξης του αλβανικού στρατού. Ενώ ανέφερε ακόμα ότι "τα δύο κράτη μας συνεργάζονται για την ίδρυση και λειτουργία μονάδας άμεσης επέμβασης".

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της μετανάστευσης στην Ελλάδα μίλησε για πολιτική νομιμοποίησης των Αλβανών στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας: "Και των 400.000 που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και όσων επιθυμούν να μεταβούν στο μέλλον".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ