Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αποτελειώνουν" και το πάρκο της Ριζαρείου

Την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει το χώρο στη Ν. Γουλανδρή, για το μουσείο της, καταγγέλλει η "Συμπαράταξη για την Αθήνα"

Την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει στην Ν. Γουλανδρή το Πάρκο της Ριζαρείου, για να κατασκευάσει εκεί το μουσείο της, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", δηλώνοντας ταυτόχρονα πως θα αντισταθεί σ' αυτή την προοπτική, με όσα μέσα διαθέτει.

Η συγκεκριμένη απόφαση, επισημαίνει η Συμπαράταξη, εντάσσεται στην επιλογή της κυβέρνησης να παραχωρεί όλους τους ελεύθερους χώρους στους πολιτικά και οικονομικά ισχυρούς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης για πράσινο και αναψυχή. "Ειδικά στην περιοχή από το γήπεδο του Παναθηναϊκού ως την πλατεία Ρηγίλλης, οι περισσότεροι ελεύθεροι χώροι παραχωρήθηκαν ή ετοιμάζεται η παραχώρησή τους", τονίζει η Συμπαράταξη στην ανακοίνωσή της.

Και διευκρινίζει: "Το γήπεδο του Παναθηναϊκού προορίζεται για την ανέγερση Μητρόπολης. Ο χώρος πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία για στρατώνες της φρουράς της πρεσβείας και άλλες σχετικές χρήσεις. Το Πάρκο Ελευθερίας δόθηκε ήδη στον κ. Λαμπράκη. Το ένα τμήμα του Πάρκου της Ριζαρείου έγινε σταθμός του Μετρό και τώρα το υπόλοιπο παραχωρείται στην κ. Γουλανδρή, η οποία απαίτησε και πέτυχε από την υποταγμένη κυβέρνηση να πάρει για το πολλαπλά αμφισβητούμενο μουσείο της ακριβώς το πάρκο της Ριζαρείου και όχι οποιοδήποτε άλλο χώρο (έστω και παρακείμενο, όπως το σκάμμα όπου βρισκόταν άλλοτε η πολυκατοικία των αξιωματικών".

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή της, η Συμπαράταξη επισημαίνει ότι ο Δήμος Αθηναίων, "όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά συχνά πλειοδοτεί, όπως έκανε για παράδειγμα με την οδό Ευζώνων που την παραχώρησε σιωπηρά στην Αμερικανική Πρεσβεία για σταθμό αυτοκινήτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ