Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα!

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις και το χαλάζι στις περιοχές Ελασσόνας,Τυρνάβου,Αμπελώνα,Φαλάννης,Ομορφοχωρίου και σε χωριά των Φαρσάλων του Νομού Λάρισας,όπως επισημαίνουν, σε Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Γεωργίας και ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας και Αχιλλέας Κανταρτζής.

Οπως τονίζουν, οι ζημιές σε 25.000 στρέμματα με καπνά, οπωροκηπευτικά, αμπέλια, βαμβάκι, τεύτλα, καλαμπόκι κ.ά. φτάνουν μέχρι και 100%, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν και αγροτικές εγκαταστάσεις, αλλά και δεκάδες σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Γεωργίας και ΠΕΧΩΔΕ:

  • Τι μέτρα θα πάρουν, ώστε να γίνει άμεση και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Εάν θα υπάρξει έγκαιρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ και όχι μετά από ένα έτος, όπως γίνεται συνήθως.
  • Εάν θα αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ ή άλλα Ταμεία οι ζημιές που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ.

Στο μεταξύ, προχτές οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν και άλλη Ερώτηση, σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν και οι αγρότες του Νομού Τρικάλων, μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε στις καλλιέργειές τους η χαλαζόπτωση στις 27 Ιούλη.Οπως υπογραμμίζουν, οι αγρότες του νομού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς στις περιοχές Βασιλικής, Θεόπετρας, Αγίων Θεοδώρων, Περιστέρας κ.α., οι ζημιές στις καλλιέργειες φτάνουν μέχρι και το 100%.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας ποια είναι τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε ν' αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες, αλλά και ν' αναμορφωθεί ο Κανονισμός των ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνεται το 100% των ζημιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ