Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Μαζί στο μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης

Πλατύ κάλεσμα στην αγωνιζόμενη νεολαία της χώρας

"Μαζί στο δρόμο του αγώνα, στο μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης".Με το μήνυμα αυτό, η ΚΝΕ καλεί και φέτος τους νέους που δε συμβιβάζονται να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή της νιότης και του αγώνα, το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ που γίνεται στις 16 - 19 Σεπτέμβρη στα Ιλίσια. Οι νέοι κομμουνιστές, με το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στο χέρι, απευθύνονται σε χιλιάδες νέους μέσα από τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, μέσα από εξορμήσεις στους χώρους που οι νέοι διασκεδάζουν, δουλεύουν, ζουν, για να τους καλέσουν στο μοναδικό νεανικό πολιτικό και πολιτιστικό θεσμό που κλείνει κιόλας 25 χρόνια ζωής.

"Το Φεστιβάλ είναι η ίδια η νεολαία που αγωνίζεται, που αρνείται να σκύψει το κεφάλι και να υποταχθεί, που ονειρεύεται και δημιουργεί",είναι ο ορισμός που δίνει η ΚΝΕ για να συμπληρώσει: "Είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια, στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" βρίσκουν τη θέση τους τα προβλήματα, οι διεκδικήσεις, οι ανάγκες και οι αναζητήσεις της νέας γενιάς, ακριβώς γιατί το Φεστιβάλ αποτελεί το χώρο έκφρασης και διαλόγου της μαχόμενης νεολαίας".

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να πάρει τη θέση της στο μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης, στο δρόμο της σύγκρουσης με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στο δρόμο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων της, στο δρόμο της ελπίδας, στο Μέτωπο της νίκης. Απευθύνεται σε κάθε νέο και νέα που δε θεωρεί δική του υπόθεση την ΟΝΕ του κεφαλαίου, που αρνείται να παραδώσει τα δικαιώματά του στον Μολώχ των πολυεθνικών κερδών, που εξοργίζεται με την ταξική επιλογή του συστήματος βλέποντας τη μόρφωση να προορίζεται για "λίγους και εκλεκτούς", που δεν αποδέχεται το ρόλο του σύγχρονου σκλάβου, που νιώθει οργή μπροστά στην παράδοση του Οτσαλάν, που αγανακτεί με τις δολοφονίες αμάχων από το στρατό των δολοφόνων στη Γιουγκοσλαβία.

"Ολο το προηγούμενο διάστημα, εμείς, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας, την υπεράσπιση της ειρήνης και της ζωής μας από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα", τονίζει στο φυλλάδιο η ΚΝΕ, για να συνεχίσει: "Εχουμε πρωτοπόρα συμβολή στην ανάπτυξη του μεγαλειώδους νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος, που κατήγγειλε την υποτέλεια, συγκρούστηκε με τις αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης - ΕΕ, σταμάτησε τις μηχανές του θανάτου των ιμπεριαλιστών, που μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ορμητήριό τους, έδωσε μάχες και κέρδισε σημαντικές επιτυχίες. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η νεολαία είχε σημαντική συμβολή στην καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, ένα σημαντικό κομμάτι της ενίσχυσε το ψηφοδέλτιο μάχης του ΚΚΕ".

"Το 25ο Φεστιβάλ, σημειώνει η ΚΝΕ, σε καλεί να δώσουμε συνέχεια σε αυτούς τους αγώνες, να δυναμώσουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας. Σε καλεί να ενώσεις τη φωνή σου με τους νέους κομμουνιστές, να πάρεις τη θέση σου στις γραμμές της πρωτοπόρας επαναστατικής Οργάνωσης της ελληνικής νεολαίας, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2016-06-29 00:00:00.0)
Θα είμαστε όλοι εκεί! (1999-09-14 00:00:00.0)
Απαρχή νέων αγώνων για τη Θεσσαλονίκη (1999-09-10 00:00:00.0)
"Πιάνει" τον παλμό της νέας γενιάς (1999-09-10 00:00:00.0)
Η νεολαία ανταμώνει με το μέτωπο της αντεπίθεσης (1999-09-05 00:00:00.0)
Με το εισιτήριο στο χέρι (1999-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ