Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Εχασαν χτες ακόμα έναν...

Υπέκυψε στα τραύματά του και ο Σταύρος Καρβουνιάρης. Δώδεκα, ήδη, οι νεκροί

Εχασε χτες τη μάχη για τη ζωή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας ο εποχικός υπάλληλος του Πυροσβεστικού Σώματος Σταύρος Καρβουνιάρης,ο οποίος είχε υποστεί, πριν από μια βδομάδα, σοβαρά εγκαύματα, ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στη Στέβαρη Μελανιού στη Χίο.

Ο αδικοχαμένος δασοπυροσβέστης είναι το δεύτερο θύμα αυτής της πυρκαγιάς, καθώς στον ίδιο χώρο είχε χάσει τη ζωή της η 29χρονος δασοπόνος Ιωάννα Τασσοπούλου,η οποία δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και πέθανε αβοήθητη μέσα στα καμένα. Οι συνάδελφοί τους είχαν διασώσει τότε και τον ανθυποπυραγόΑγγελο Μπαρμπαγιάννη,ο οποίος είχε εγκλωβιστεί επίσης μέσα στις φλόγες. Γλίτωσε, όμως, με ελαφρότερα εγκαύματα και η υγεία του παρουσιάζει, όπως είπαν οι γιατροί, ελαφρά βελτίωση.

Η κηδεία του άτυχου Σταύρου Καρβουνιάρη θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι στην Αγιά Λάρισας, όπου αναμένεται να ακουστούν οι γνωστοί και από άλλες τραγωδίες "επικήδειοι" για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες. Επικήδειους λόγους, όμως, που καταδικάζουν μετά βδελυγμίας οι συγγενείς και οι συνάδελφοι των θυμάτων, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι τον άνθρωπό τους τίποτε πια δεν μπορεί να ξαναφέρει κοντά τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος,εξέφρασε χτες τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος και κάλεσε την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής των πυροσβεστών. Μόλις προχτές, η ίδια Ομοσπονδία είχε επισημάνει τις απαράδεκτες συνθήκες δουλιάς, τα εξαντλητικά ωράρια και την ασφυκτική πίεση που νιώθει το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τους καλοκαιρινούς μήνες. Απανωτές επιφυλακές, ολόκληρα 24ωρα στο έργο της κατάσβεσης, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και χωρίς στοιχειώδη μέριμνα, καλούνται να αντιμετωπίσουν μικρές και μεγάλες πυρκαγιές.

Η Ομοσπονδία επισήμανε επίσης ότι οι ανθρώπινες τραγωδίες, που καταγράφει τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες το Πυροσβεστικό Σώμα, με τους 12 πλέον νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες, δεν μπορούν να αποδοθούν στην κακιά στιγμή ή στην επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους. Εχουν και ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, τους οποίους πρέπει να εντοπίσουν οι διωκτικές αρχές, εφόσον η πολιτεία εξακολουθεί να αδιαφορεί για τη σωματική ακεραιότητα των πυροσβεστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ