Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Θα είμαστε όλοι εκεί!

Μεγάλη η ανταπόκριση της νεολαίας της Αθήνας και του Πειραιά στο κάλεσμα των νεολαίων κομμουνιστών, για αγωνιστικό αντάμωμα στα Ιλίσια, το τετραήμερο 16 - 19 Σεπτέμβρη

"Θα συναντηθούμε στο Φεστιβάλ!", "θα τα πούμε εκεί!". Ετσι έκλεινε σχεδόν κάθε συζήτηση που άνοιγαν οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες με νέους και νέες που έπιναν τον καφέ τους ή έκαναν βόλτα στην περιοχή του Θησείου. Ενα από τα μέρη που "όργωσαν" τα μέλη της ΚΝΕ, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενημερώνοντας και καλώντας τη νεολαία στο 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

Οι αντιδράσεις ήταν θερμές. Αλλωστε, οι περισσότεροι είχαν έρθει στο Φεστιβάλ τα προηγούμενα χρόνια και μένοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις, ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στο γνώριμο χώρο της πανεπιστημιούπολης, στα Ιλίσια.

Τα μέλη της ΚΝΕ εξηγούσαν τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και οι νέοι ακούγοντας με προσοχή, κρατούσαν και "μελετούσαν" το φυλλάδιο με το πρόγραμμα, έκαναν ερωτήσεις για τις ώρες έναρξης, για το τι άλλο θα περιλαμβάνει η μεγάλη νεολαιίστικη γιορτή. Πολλοί ήταν αυτοί που αγόραζαν εισιτήριο, γνωρίζοντας από πριν για το 25ο Φεστιβάλ, το πλούσιο πρόγραμμά του, τις πολλές συναυλίες που θα περιλαμβάνει.

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι ήταν οι μαθητές. Εχοντας ζήσει στην πράξη πια την αποτυχία της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και αναγνωρίζοντας τη δράση της ΚΝΕ στο μαθητικό κίνημα, συζητούσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους αγώνες που είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αντίστοιχες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου σε κάθε γωνιά της πόλης, όπου έφτανε το πρόγραμμα του 25ου Φεστιβάλ και το κάλεσμα της ΚΝΕ. Ολα δείχνουν ότι η νεολαία που "δεν το βάζει κάτω", δε σκύβει το κεφάλι, θα δώσει τη δική της απάντηση σ' όλους αυτούς που καπηλεύονται το μέλλον και τα όνειρά της και θα αγκαλιάσει με ενθουσιασμό τις εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

Πλούσιο πρόγραμμα

Ενθουσιώδεις είναι οι αντιδράσεις της νεολαίας για το πλούσιο πρόγραμμα του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων θα είναι η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Κυριακή 19/9,και μια μέρα πριν, η ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Σοφιανού.

Δεκάδες είναι οι καλλιτέχνες που "θα τα πουν με το δικό τους τρόπο", από τις τρεις μεγάλες σκηνές που έχουν στηθεί στην πανεπιστημιούπολη και χιλιάδες οι νέοι που θα ενώσουν τη φωνή τους, τραγουδώντας στο ρυθμό του Φεστιβάλ.

Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη
  • Συζήτηση με θέμα "Τα προβλήματα της στρατευμένης νεολαίας", στις 7 μ.μ., στο χώρο του στρατού. Την ίδια ώρα στο χώρο "Παιδείας - Εργασίας", συζήτηση με θέμα "Νέες εργασιακές σχέσεις και οι επιπτώσεις τους στους νέους εργαζόμενους".
  • Συναυλίες: Κώστας Μακεδόνας

Υπόγεια Ρεύματα

Συνήθεις Υποπτοι

Μάτζικ Ντε Σπελ

Σταμάτης Μάζαρης - Αγγελική Μπαζίγου

Γιώτα Βέη

Σ. Βαζούρα

Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη
  • Συζήτηση με θέμα "Νέο Στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ", στις 8 μ.μ., στο χώρο της Νεανικής Δημιουργίας. Επίσης, στις 7 μ.μ., στο χώρο "Παιδείας - Εργασίας", συζήτηση με θέμα "Γνώση - Απόγνωση. Ενας χρόνος μετά την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Η διέξοδος".
  • Συναυλίες: Αναστασία Μουτσάτσου - Λένα Αλκαίου

Παντελής Θαλασσινός - Δέσποινα Ολυμπίου

Νίκος Πορτοκάλογλου

Γεράσιμος Ανδρεάτος

Μίλτος Πασχαλίδης

Μπάμπης Τσέρτος

Ενδελέχεια, Ονειροπαγίδα

  • Κρητικό Γλέντι
Σάββατο 18 Σεπτέμβρη
  • Ομιλία του Νίκου Σοφιανού,Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, στις 9:30 μ.μ.
  • Στις 7 μ.μ., στο χώρο του "Ρ", συζήτηση με θέμα "ΜΜΕ και η κάλυψη του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία". Την ίδια ώρα θα γίνει συζήτηση με θέμα "Εξελίξεις και προοπτικές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση", στο χώρο "Παιδείας - Εργασίας".
  • Ειδική συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Συναυλίες: Διονύσης Τσακνής - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Μελίνα Κανά - Ελένη Τσαλιγοπούλου

Αφροδίτη Μάνου

Γιάννης Ιωάννου - Καλλιόπη Βέτα

Βαγγέλης Κορακάκης

Νάντια Καραγιάννη

Κυριακή 19 Σεπτέμβρη
  • Στις 9:00 μ.μ., θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Συναυλία του Χρήστου Λεοντή με τους

Νένα Βενετσάνου, Λάκη Χαλκιά και Δήμο Δημοσθένους

ακόμα: Μανώλης Φάμελος - Μικροί Ηρωες

Γιάννης Θωμόπουλος - Γιάννης Λάρδης

Αρετή Μπέλλου - Κώστας Μάτζιος και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα κλείσει με μεγάλη συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης: ο Σύλλογος Φαρακλάδων Κεφαλονιάς "Η Εύγερος",οι νέοι καλλιτέχνες Ενοχο Λα, Σέπετο Ανθών,τοΦώντα Δαγρέ,το συγκρότημα "Αντίθεσις" με αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι. Δεν ξεχνάμε βέβαια τον παιδότοπο, όπου θα υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα με Καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, κλόουν καθώς και τις καθημερινές κινηματογραφικές προβολές και θεατρικές παραστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ