Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Καβάλα της ανεργίας

Στην Καβάλα την πόλη της ανεργίας, στην πόλη όπου όλο το προηγούμενο διάστημα εργάτες, μαθητές, υπάλληλοι έφτιαξαν κοινό μέτωπο και ανηφόρισαν μαζί στον δρόμο του αγώνα διεκδικώντας μόρφωση και δουλειά για όλους, κορυφώθηκαν με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Κυριακής, οι διήμερες εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

Για άλλη μια φορά οι νεολαίοι της πόλης, μαθητές και εργαζόμενοι, οι νεολαίοι που αντάμωσαν με τους Κνίτες και τις Κνίτισσες στους δρόμους του αγώνα, οι νέοι που δεν έσκυψαν το κεφάλι, που δε δέχτηκαν να θυσιάσουν τα δικαιώματα και το μέλλον τους, αλλά επέλεξαν το δρόμο της πάλης, της αντίστασης και της αντεπίθεσης υπερασπίζοντας το βασικό τους δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά, βρέθηκαν στις εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", δηλώνοντας την απαρχή των νέων αγώνων που τώρα ξεκινούν στο χώρο της παιδείας και της εργασίας. Προειδοποιώντας την κυβέρνηση και όλους τους εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου που καταρρακώνουν τα δικαιώματά τους, για ένα θερμό φθινόπωρο και έναν ακόμα θερμότερο χειμώνα.

Κορυφαίες στιγμές των εκδηλώσεων αποτέλεσαν οι ομιλίες του Λάζαρου Μπαμπά,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, το βράδυ του Σαββάτου, και της Σούλας Βλησίδου,μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Λ. Μπαμπάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της παιδείας, της ιμπεριαλιστικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, αλλά και στην πολιτική της κυβέρνησης στα ζητήματα της ανεργίας, ενώ η ομιλία της Σ. Βλησίδου άναψε τη συζήτηση γύρω από την οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ