Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Αγωνιστική συνάντηση νεολαίας

Για άλλη μια φορά το άνοιγμα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας στους νέους της Χαλκίδας βρήκε ανταπόκριση στην κορύφωση των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ την Παρασκευή το βράδυ, στο πάρκο του Βούρλου στη Χαλκίδα, όπου η συμμετοχή του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας ήταν μαζική. Εκεί δόθηκε η ευκαιρία στη νέα γενιά της περιοχής να 'ρθει σε επαφή με την αγωνιστική αντίληψη και πρακτική, με το δυναμισμό και τον ενθουσιασμό των νέων κομμουνιστών. Δόθηκε η ευκαιρία σε πάρα πολλούς νέους της περιοχής να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον προβληματισμό και τις θέσεις του ΚΚΕ για τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Στην ομιλία του ο Λ. Γκούνης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τους νέους να ενισχύσουν το μόνο νεανικό Κόμμα που φέρνει το καινούριο, το ΚΚΕ, το Κόμμα της εργατικής τάξης, που αμφισβητεί με την ανατρεπτική πρακτική του και αγωνίζεται στο πλάι της νεολαίας. Κάλεσε όλους τους νέους, όλους τους εργαζόμενους που παραβρέθηκαν στη "γιορτή της νιότης και του αγώνα" σε αντίσταση και αντεπίθεση, για να πάρει ο λαός τις τύχες στα χέρια του, για τη δημιουργία του Μετώπου των λαϊκών κοινωνικών δυνάμεων για μια άλλη λαϊκή διακυβέρνηση της χώρας.

Αυτό τον καιρό, είπε ο Λ. Γκούνης, με το μοναδικό νεανικό θεσμό, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ - "Οδηγητή", οι νέοι κομμουνιστές, συναντιούνται με χιλιάδες νέους που θέλουν να ζουν σε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, εξαθλίωση και πολέμους. Συναντιούνται με νέους που θέλουν να μορφωθούν και να καταχτήσουν τη σύγχρονη γνώση για σταθερή δουλιά και με δικαιώματα. Συναντιούνται με τους νέους που δεν αποδέχονται τη μοιρολατρία.

Αναφερόμενος στην πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης, ο ομιλητής υπογράμμισε: "Το δικό μας όραμα, το όραμα του λαού και της νεολαίας δεν είναι μια Ελλάδα που θεωρείται ισχυρή επειδή είναι ΝΑΤΟική. Που θεωρείται σύγχρονη επειδή συμμορφώνεται στις εντολές του μονοπωλιακού κεφαλαίου, στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ. Μια Ελλάδα που μετέχει στη ληστεία των λαών της περιοχής, με στόχο τη δημιουργία προτεκτοράτων, για την καθυπόταξη των βαλκανικών λαών. Εμείς καλούμε τους νέους μαζί με όλο το λαό να συνεχίσουν και εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, κατά του στρατού κατοχής του ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι βάσεις από τη χώρα κλπ. Αγωνιστείτε μαζί με το ΚΚΕ, με τους νέους κομμουνιστές για τη δημιουργία ενός κινήματος νεολαίας που μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα θα χαλάσει τα σχέδια των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστών, υπογράμμισε ο ομιλητής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ