Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΛ. ΚΛΗΡΙΔΗΣ
Λύση το συντομότερο δυνατό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Ο κυπριακός Ελληνισμός θέλει λύση περισσότερο από κάθε άλλο, θέλει λύση το συντομότερο δυνατό, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι η λύση αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ, λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει σημαντικές επαφές για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Κληρίδης επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλους τους αναγκαίους χειρισμούς έτσι ώστε οι προγραμματιζόμενες πρωτοβουλίες του διεθνούς παράγοντα να έχουν προοπτικές επιτυχίας.

"Αν παρ' ελπίδα" πρόσθεσε "αποτύχει και αυτή η πρωτοβουλία, θα οφείλεται αποκλειστικά στην αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς".

Η δήλωση του Προέδρου Κληρίδη στο ΑΠΕ έχει ως εξής:

"Οπως έχω δηλώσει και χθες, αναφορικά με το κυπριακό πρόβλημα, είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω σε όλους τους αναγκαίους χειρισμούς, έτσι ώστε στο βαθμό που εξαρτάται από εμάς, οι προγραμματιζόμενες πρωτοβουλίες του διεθνούς παράγοντα να έχουν προοπτικές επιτυχίας. Θα εκμεταλλευτώ και θα αξιοποιήσω κάθε ευκαιρία και δυνατότητα για εξεύρεση λύσης, που πιθανόν να προκύψει ως αποτέλεσμα του αναβαθμισμένου διεθνούς ενδιαφέροντος για το Κυπριακό. Το Εθνικό Συμβούλιο θα τηρείται ενήμερο και θα επιδιώξω να υπάρξει πνεύμα συναντίληψης. Την ίδια στιγμή, θα συνεχίσει να είναι στενή η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

Αν, παρ' ελπίδα, αποτύχει και αυτή η πρωτοβουλία, θα οφείλεται αποκλειστικά στην αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς.

Ο κυπριακός ελληνισμός θέλει λύση περισσότερο από κάθε άλλο. Θέλει λύση το συντομότερο δυνατό. Αλλά η λύση αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και συμφέροντα, τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων, μέσα σε πλαίσια ασφάλειας και μόνιμης ειρήνης".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βροντερό «ΟΧΙ» από το 76% του κυπριακού λαού (2004-04-25 00:00:00.0)
Ετοιμος να αναβάλει επ' αόριστον την εγκατάσταση των S - 300 (1998-09-26 00:00:00.0)
Περιμένοντας τον... Χόλμπρουκ (1998-04-29 00:00:00.0)
Αύριο - εν κρυπτώ - ο δεύτερος γύρος (1997-08-10 00:00:00.0)
Συνάντηση Κληρίδη - Φεϊσέλ (1996-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ