Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Δροσίζει" από σήμερα

Εφτά θερμοπληξίες χτες στην Αθήνα

Εφτά άτομα με θερμοπληξία έστειλαν στα νοσοκομεία της Αθήνας οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν και χτες με υψηλότερη στην Αλίαρτο, που το θερμόμετρο έδειξε 42 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική η θερμοκρασία έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έκαναν 325 διακομιδές στα νοσοκομεία της Αθήνας, εκ των οποίων οι 32 οφείλονταν σε καρδιολογικά περιστατικά, οι 20 σε πνευμονολογικά, οι 24 σε λιποθυμίες και οι 249 σε λοιπές αιτίες.

Χτες, εκτός απ' την Αλίαρτο και την Αθήνα, οι ψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στα Χανιά η θερμοκρασία έφτασε τους 39 βαθμούς και στην Αστυπάλαια τους 37 βαθμούς.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια και μέχρι τη νύχτα σε ολόκληρη τη χώρα.Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια από 22 έως 35 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα από 24 έως 40 βαθμούς κελσίου.

Υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται και για τη Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ