Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηπιαμε ακατάλληλα εμφιαλωμένα νερά

Ενώ το καλοκαίρι βαίνει προς το τέλος και πολύς κόσμος κυκλοφορεί με ένα εμφιαλωμένο μπουκάλι νερού στο χέρι, δημοσιοποιείται ότι οι έλεγχοι που έγιναν κοντά στις αρχές του καλοκαιριού έδειξαν ότι υπάρχει πρόβλημα χημικής ή μικροβιακής μόλυνσης.

Οπως δήλωσε χτες βράδυ στο "Μέγκα" ο υφυπουργός Υγείας Ν. Φαρμάκης, από τα 54 είδη εμφιαλωμένων νερών που υπάρχουν, έχουν εξεταστεί τα 33 και σε τέσσερα από αυτά βρέθηκαν βρωμικά ιόντα και δόθηκε εντολή να κλείσουν - αλλά δεν έκλεισαν. Επίσης, σε άλλα έξι δόθηκε εντολή για επανέλεγχο.

Δηλαδή, αφού ήπιαμε τα νερά, έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα κάποιων ελέγχων. Είναι, πάντως, αδιαμφισβήτητο ότι το υπουργείο Υγείας δεδιαθέτει τους απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς - στους επόπτες υγείας, λόγου χάρη, έχουν μείνει τρεις κι ο κούκος.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι, πέραν των άλλων, υπάρχει και ο νεροπόλεμος των εταιριών. Αλλά και κανείς δε φροντίζει να διαφωτίσει τον κόσμο ότι το νεράκι της - κρατικής ακόμα - ΕΥΔΑΠ είναι το πιο εγγυημένο, αφού γίνονται οι απαραίτητοι και βασικότεροι έλεγχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ