Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Αστυνομική "σκούπα" εναντίον αλλοδαπών εργατών

Αλλη μια επιχείρηση - "σκούπα" της Αστυνομίας έγινε χτες στον Ασπρόπυργο, σε μια περιοχή, όπου είναι γνωστό ότι ζουν και δουλεύουν εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες. Ανθρωποι του μεροκάματου, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, τσουβαλιάστηκαν μέσα σε λίγη ώρα στις κλούβες και οδηγήθηκαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, για να υποστούν τη συνήθη διαδικασία της καταγραφής και του ελέγχου. Πάνω από 150 αλλοδαποί βρέθηκαν στην "τσιμπίδα" της αστυνομίας, αλλά οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τηρούσαν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το νόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στους 25 Αλβανούς δεν είχαν καταγραφεί ποτέ κατά το παρελθόν και κρατήθηκαν στο Τμήμα για να απελαθούν.

Σημειώνεται ότι οι "σκούπες" δεν έχουν σταματήσει, αν και παρουσιάζουν σαφή ύφεση. Δεν έχουν το χαρακτήρα των μαζικών συλλήψεων, όπως συνέβαινε στο ξεκίνημά τους, και αυτό προφανώς οφείλεται και στις αντιδράσεις που προκάλεσαν τότε. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, πάντως, θεωρεί ότι έχουν αποτέλεσμα αυτές οι εξορμήσεις της Αστυνομίας και γι' αυτό η σχετική διαταγή δεν έχει ακυρωθεί. Οι εντολές προς τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών προβλέπουν αυστηρούς ελέγχους της νομιμότητας των αλλοδαπών, αλλά με τρόπο που να μην προκαλείται η κοινή γνώμη και να μην παραβιάζεται η νομιμότητα από τα ίδια τα αστυνομικά όργανα.

Τις επόμενες μέρες, εξάλλου, αναμένεται να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ακόμα 1.000 φυλάκων, που θα ενισχύσουν τη νεοϊδρυμένη υπηρεσία φύλαξης των συνόρων, η οποία ενισχύεται από σήμερα με άλλους οχτώ εκπαιδευμένους σκύλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ